English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Nov projekt za ohranjanje in ovrednotenje naravne in kulturne rudarske dediščine

19. oktober 2018 - 7 partnerjev iz Hrvaške in Slovenije je tudi uradno obeležilo začetek projekta MINE TOUR. Projekt, odobren v okviru Programa sodelovanja Interreg Slovenija–Hrvaška je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) in spodbuja revitalizacijo, ohranjanje in promocijo dveh rudarskih spomenikov kulturne in naravne dediščine iz Labina (Hrvaška) in Litije (Slovenija) s pomočjo novih turističnih proizvodov MINE TOUR.

Več o tem
Šesto medregionalno srečanje na Irskem projekta TRINNO

12. oktober 2018 -  Konzorcij projekta TRINNO (Podporni ekosistem za podjetništvo za tradicije in inovacije) se je zbral na šestem medregionalnem dogodku na Irskem, Carric-on-Shannon. Gostujoči partnerji Northern & Western Regional Assembly so organizirali srečanje, ki je bilo v celoti posvečeno zadnji fazi razvoja Akcijskega Načrta. Med 4. in 5. oktobrom 2018 so partnerji predstavili osnutke akcijskih načrtov. Srečanje je partnerjem omogočilo izmenjavo komentarjev in priporočil za nadgradnjo Akcijskih Načrtov. Partnerji iz Italije, Irske, Madžarske, Španije in Slovenije bodo do marca 2019 pripravili zaključne Akcijske Načrte.
Več o tem
Petim evropskim partnerjem predstavili odlične primere inovativnega povezovanja in spodbujanja podjetništva v Srcu Slovenije

9. oktober 2018 - Partnerji in deležniki projekta P-IRIS, s poudarkom na inovacijskih sistemih podeželskih območij, so se 2. in 3. oktobra 2018 udeležili 5. študijskega obiska v Kamniku in Litiji. Prvi del študijskega obiska je potekal s predstavitvijo dobrih praks inovativnega povezovanja podjetnikov in nadgradnje človeških virov za strokovno upravljanje mrež v Srcu Slovenije. Drugi del študijskega obiska je bil osredotočen na pristop in metodologijo za pripravo akcijskih načrtov, ki bodo ključni rezultati projekta P-IRIS za izboljšanje politik v podeželskih inovacijskih sistemih.
Več o tem
Izšla je knjiga Zgodbe rok in krajev

8. oktober 2018 - Izšla je knjiga Zgodbe rok in krajev, v kateri predstavljamo zgodbe 58 občin, številnih rokodelcev in njihovih izdelkov, ki smo jih povezali v projekt sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev. V njej boste našli tudi zgodbe z območja LAS Srce Slovenije. Naj vam bodo v navdih pri ustvarjanju novih in novih izdelkov, kot so bile našim rokodelcem. Prelistajte jo v e-obliki ali naročite natisnjeno na sedežu LAS Srce Slovenije (01 89 62 713). 
Več o tem
Svetovanja in izobraževanja o promociji in prodaji za rokodelce

8. oktober 2018 - Razvojni center Srca Slovenije izvaja te dni za rokodelce in ustvarjalce, ki sodelujejo v projektu sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev, individualna svetovanja na temo promocije in prodaje izdelkov. Svetovanja izvajata Igor Košir in Matej Kosmina s pestrimi izkušnjami iz podjetniškega sveta. 

Več o tem
Na gradu Bogenšperk je zadišalo po zeliščih

2. oktober 2018 - V soboto, 22. septembra 2018, je na Zeliščarskem festivalu na gradu Bogenšperk dišalo po zeliščih v raznovrstnih oblikah in načinih uporabe. Obiskovalce so vonjave vodile od spodnjih do zgornjih soban, kjer sta se obilje in prestiž zdravilnega rastlinja ponujala v hrani, pijači in besedi.
Več o tem
Srce Slovenije na Miholovem sejmu v Veržeju

1. oktober 2018 - V nedeljo, 30. 9. 2018, se je v Veržeju odvil tradicionalen Miholov sejem, ki s kvalitetno ponudbo na stojnicah ter zanimivim spremljevalnim programom skrbi za promocijo rokodelske dejavnosti in lokalne kulinarike ter dejavnosti posameznih društev in interesnih skupin v širšem Pomurju. Tokratni program dogajanja je Razvojni center Srca Slovenije v imenu LAS Srce Slovenije popestril z zaključnim dogodkom projekta sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev, na katerem so sodelovali partnerji projekta – slovenske lokalne akcijske skupine s svojimi rokodelci.
Več o tem
Spodbujanje podjetniškega potenciala med mladimi privedlo do produkta, ki mu ni para

26. september 2018 - Slovenski pisatelj Janez Menart, potovanje z vlakom in Ki-Ki bomboni. Na prvi pogled nepovezane vsebine, ki so jih osnovnošolci OŠ Gradec iz Litije povezali v inovativni podjetniški produkt. Tako je nastal izdelek inovativne embalaže Ki-Ki Litija, ki so ga osnovnošolci širši javnosti predstavili 25. septembra 2018, na Občini Litija. Dogodek, ki ga je organiziral Razvojni center Srca Slovenije, je potekal v okviru projekta P-IRIS, ki spodbuja razvoj podjetništva med mladimi na podeželju. Namenjen pa je bil vsem osnovnim in srednjim šolam iz Srca Slovenije.
Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije sogovornik pri oblikovanju vavčerskega sistema v Sloveniji

24. september 2018 - Razvojni center Srca Slovenije v okviru podjetniškega projekta TRINNO že dve leti aktivno deluje na področju spodbujanja podpornega okolja za podjetnike mikro, malih in srednjih podjetij. Tako kot na ravni Evropske unije, tudi v Sloveniji, ostajajo osrednje tematike ustvarjanje novih delovnih mest, ustanavljanje podjetij, rast in inovacije. Ob tem pa tudi dinamične oblike podpornega okolja za podjetništvo.
Več o tem
Projekt INSiGHTS med finalisti fotografskega natečaja Transnacionalnega programa Podonavje

21.september 2018 - Fotografija projekta INSiGHTS je uvrščena med 20 finalistov, izbranih izmed 112 fotografij iz 38 projektov financiranih s strani Transnacionalnega programa Podonavje.Več o tem
Fotografija projekta CityWalk zmagovalna na fotografskem natečaju Transnacionalnega programa Podonavje

21.september 2018 - Fotografija projekta CityWalk, je bila zmagovalna med 112 fotografijami z 38 projektov financiranih s strani Transnacionalnega programa Podonavje.

Več o tem
Letošnji Vikend odprtih vrat v Srce Slovenije privabil številne mlade obiskovalce

10. september 2018 – Drugi septembrski vikend, od 7. do 9. septembra 2018, se je v Srcu Slovenije veliko dogajalo. Skoraj 50 turističnih ponudnikov iz občin Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji je, v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije, pripravilo posebno ponudbo za obiskovalce, tokrat s prav posebnim poudarkom za otroke in družine. Poudarek je bil na spoznavanju območja Srce Slovenije, domačih in sosednjih krajev, pristnih stikih s prijaznimi domačini in aktivnih ter raznolikih doživetjih.

Več o tem
Prisluhnite Srcu in se pustite zapeljati…

4. september 2018 - … kot so to storili predstavniki medijev, ki jih je danes v Lukovici pri Domžalah gostil Razvojni center Srca Slovenije. Novinarji so sedli v časovni stroj, ki je tokrat prevzel obliko kmečkega voza, poklepetali z Jankom Kersnikom, ki bi prav danes praznoval svoj 166. rojstni dan, občudovali jaro gospodo, se prestrašili rokovnjačev in obiskali sedež slovenskih čebelarjev. Poleg tega so izvedeli vse, kar morajo vedeti, da bodo širšo javnost obvestili o in povabili na Vikend odprtih vrat, ki bo v 5 občinah Srca Slovenije potekal med 7. in 9. septembrom.
Več o tem
V Mekinjah na ogled razstava rokodelskih izdelkov Srca Slovenije

31. avgust 2018 – V samostanu Mekinje v Srcu Slovenije je bila v četrtek, 30. 8. 2018, odprta razstava rokodelskih izdelkov Srca Slovenije »Zgodbe rok in krajev«. Razstava prikazuje izdelke 30 rokodelcev iz območja LAS Srce Slovenije, ki sodelujejo v projektu Zgodbe rok in krajev. Razstava je na ogled po predhodnem dogovoru vse do 25. 9. 2018.

Več o tem
Srce Slovenije v Mekinjah podelilo znak kakovosti novim 18 ponudnikom

31. avgust 2018 - Po novem se s certifikatom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije ponaša že 102 prehranskih in rokodelskih izdelkov z območja Srce Slovenije. Ponudniki strokovno ocenjenih in visoko kakovostnih izdelkov so certifikate prejeli na slavnostni podelitvi, ki je potekala v četrtek, 30. avgusta 2018, v samostanu Mekinje v Kamniku. Prehranske izdelke so obiskovalci lahko tudi okusili, rokodelske izdelke pa so si lahko ogledali na spremljajoči razstavi. Za etno vzdušje je poskrbela Folklorna skupina Kamnik.
Več o tem
Pestro dogajanje drugi vikend v septembru

21. avgust 2018 - Drugi vikend v septembru, 7. do 9. september 2018, bo za rokodelce Srca Slovenije še posebej pester in zanimiv. Kar 20 se jih bo v petek in nedeljo predstavljalo na Dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku. Nekateri bodo ta isti vikend odprli vrata svojih delavnic ali se udeležili skupnih predstavitevnih dogodkov tudi v sklopu Vikenda odprtih vrat v Srcu Slovenije
Več o tem
Prijavite se na srečanje rokodelcev na Miholovem sejmu v Veržeju

22. avgust 2018 – V teh počitniških dneh se v mnogih LAS-ih po Sloveniji odvijajo projektne aktivnosti za rokodelce. Do ponovnega srečanja sodelujočih LAS in rokodelcev, ki so se vključili v projekt Zgodbe rok in krajev, in hkrati do skorajšnega zaključka projektov nas namreč loči le še nekaj tednov. Dogodek, na katerem se bomo predstavili javnosti z rokodelskimi prikazi in izdelki, razstavo rokodelskih izdelkov in novo nastalo knjigo Zgodbe rok in krajev, se bo zgodil v sklopu Miholovega sejma v nedeljo, 30. septembra 2018, v Veržeju v Prlekiji.

Več o tem
Podelitev certifikatov Srca Slovenije in razstava rokodelskih izdelkov v Mekinjah

20. avgust 2018 – V četrtek, 30. avgusta 2018, bo ob 18.00 potekala v Mekinjah pri Kamniku slovesna podelitev certifikatov novim prejemnikom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Obenem bomo postavili certificirane izdelke na ogled in pokušino. Odprli bomo tudi razstavo novo razvitih ali izpopolnjenih izdelkov rokodelcev, ki so se v Srcu Slovenije vključili v projekt Zgodbe rok in krajev. Razstava bo do konca septembra na voljo za ogled prebivalcem urbanega območja Kamnika, okoliških vasi in širše Srca Slovenije.

Več o tem
Popisujemo rokodelce, ki živijo in delujejo v Srcu Slovenije

21. avgust 2018 - V okviru projekta sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev izvajamo celovit popis rokodelcev, ki živijo ali delujejo na območju LAS Srce Slovenije, torej v občinah Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji. V kolikor vas v popis še nismo vključili, vas vabimo, da se nam javite do 30. avgusta 2018. Namen popisa je pripraviti celovit pregled stanja na področju rokodelstva v 58 slovenskih občinah, ki so vključene v projekt sodelovanja med slovenskimi lokalnimi akcijskimi skupinami. 

Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite torbo in beležnico Izobraževalnega centra Geoss

30. julij 2018 - Nagradno vprašanje: Koliko višješolskih programov izvajajo na IC Geoss?
a) 5
b) 6
c) 7

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite s povratnim sporočilom na info@razvoj.si do 31. avgusta 2018. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel torbo in beležnico Izobraževalnega centra Geoss. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Produkcija: Peternet