English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Organizirali smo delavnici za rokodelske in prehranske ponudnike Srca Slovenije

3. oktober 2022 - Konec septembra smo v Mestnem muzeju Litija organizirali dve zanimivi delavnici. Prva je bila namenjena ponudnikom rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja in druga ponudnikom pridelkov ter živilskih izdelkov, ki so že in bi še želeli svoje izdelke vključiti v certifikacijsko shemo kolektivne blagovne znamke (KBZ) Srce Slovenije.


Več o tem
Idi v Makole!

14. september 2022 - Tesni stiki in sodelovanje z lokalnim okoljem so ključnega pomena za uresničevanje ciljev razvoja ter napredek na območju Srca Slovenije. Razvojni center Srca Slovenije brez posameznih ponudnikov z našega območja zagotovo ne bi mogel kakovostno delovati in ustvarjati kvalitetnih zgodb. Pomembno je, da se povezujemo, skupaj učimo in rastemo, v drugih delih Slovenije pa odkrivamo primere dobrih praks, ki jih lahko prenesemo tudi v naše okolje. Tako smo se 12. septembra 2022 odpravili na strokovno ekskurzijo po Dravinjski dolini in skrajno severozahodnem delu Haloz. Ekskurzije so se udeležili člani LAS Srce Slovenije in turistični ponudniki iz Lukovice, Litije in Šmartna pri Litiji.
Več o tem
Obiščite našo novo spletno stran ...

18. avgust 2016 - Nahajate se na stari spletni strani lokalne akcijske skupine LAS Srce Slovenije, ki je veljala za programsko obdobje 2007-2013. V novem programskem obdobju 2014 - 2020 ima LAS Srce Slovenije novo spletno stran www.las-srceslovenije.si
Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije na ogledu dobrih praks v Mostarju

19. april 2016 - Od 14. do 16. aprila je v okviru projekta LAGs4EU, sofinanciranega iz programa Evropa za državljane, potekal ogled dobrih praks v Mostarju v Bosni in Hercegovini, ki so se ga udeležili posamezniki iz občin Kamnik, Litija, Lukovica, Šmartno, Moravče in Dol pri Ljubljani, ki sodelujejo v LAS Srce Slovenije. Poseben poudarek je bil na podjetništvu mladih.

Več o tem
Oživljamo staro mestno jedro Litije: Lončarska delavnica za otroke in starše

16. november - Otroci in starši vabljeni na rokodelsko delavnico na Turistično točko Srca Slovenije v staro mestno jedro Litije, v sredo, 2. decembra 2015, ob 17. uri. Izdelali boste manjšo potičnico – lončen modelček za potico in druge sladice, ki ga boste lahko uporabili pri peki ob prihajajočih praznikih. Druženje s priznano lončarko Mojco Žalik vas bo popeljalo v svet oblikovanja gline in ustvarjanja na lončarskem vretenu. Ne zamudite izjemnega doživetja!

Več o tem
LAS Srce Slovenije na ogledu dobrih praks med Snežnikom in Nanosom

20. oktober 2015 - V petek, 16. oktobra 2015, je potekala strokovna ekskurzija LAS Srce Slovenije. Ogleda dobrih praks na podeželju med Snežnikom in Nanosom se je udeležilo 20 članov LAS Srce Slovenije.

Več o tem
Razvojni center Srca Slovenije izbran za voditelja LAS Srce Slovenije

29. september 2015 - V ponedeljek, 28. septembra 2015, je v Dolskem potekala 2. seja skupščine LAS Srce Slovenije, ki jo je vodil predsednik Željko Savič. Člani so za voditelja lokalne akcijske skupine v obdobju 2014-2020 ponovno izbrali Razvojni center Srca Slovenije, ki je opravljal to nalogo že tudi v prejšnjem programskem obdobju.

Več o tem
Vikendi odprtih vrat pri turističnih ponudnikih Srca Slovenije 2015

19. avgust 2015 - Sezona nepozabnih potepov po Srcu Slovenije se začenja! Spoznajte posebnosti Srca Slovenije na vikendih odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji, Lukovici, Litiji in Kamniku! Pričakujte doživetja s posebnimi ugodnostmi in presenečenji. Spoznavajte rokodelske in druge tradicije, presenetite otroke s posebnimi dogodivščinami, razgibajte se v krajih posebnih razgledov in s potepanji od enih do drugih vrat sodelujte v nagradni igri za družinsko kopanje v Termah Snovik!

Več o tem
Srce Slovenije se povezuje s srcem Istre

partnerji_po_podpisu_dogovora_o_sodelovanju27. julij 2015 - Na delovnem obisku v Pazinu na Hrvaškem je 24. julija 2015 direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek podpisala dogovor o sodelovanju s partnerji, ki sodelujejo pri evropskem projektu LAGs4EU.

Več o tem
Začenja se izmenjava znanj med lokalnimi akcijskimi skupinami

12. julij 2015 – Od 10. do 12. julija je v Kližski Nemi na Slovaškem potekalo uvodno srečanje predstavnikov partnerjev, sodelujočih v projektu Local Action Groups for better EU (LAGs4EU), ki je sofinanciran s strani evropskega programa Evropa za državljane. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki Srca Slovenije in si ogledali primere dobrih praks.

Več o tem
Vabilo na 2. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja

29. april 2015 - Vabimo vas na 2. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja LAS Srce Slovenije, ki bo potekala v četrtek, 7. maja 2015 v Matični knjižnici Kamnik, s pričetkom ob 16.30 uri in predvidenim zaključkom ob 20.30 uri.

Na 1. delavnici, ki je bila 23. aprila v Dolskem, so že bili oblikovani nekateri projektni predlogi, usmerjeni v ključna razvojna področja. Na 2. delavnici bomo nadaljevali z zbiranjem, pregledom, presojo, povezovanjem in nadgrajevanjem projektnih predlogov ter z oblikovanjem kriterijev vrednotenja in indikatorjev spremljanja uspešnosti.

Več o tem
Delavnice za novo strategijo lokalnega razvoja

23. april 2015 - LAS Srce Slovenije projekte do leta 2020 usmerja v ustanavljanje novih delovnih mest, storitve na podeželju, varstvo okolja in večjo vključenost mladih, žensk in ranljivih skupin na podeželju. Projekte za vključitev v novo strategijo lokalnega razvoja snujemo na delavnici, ki bo še 7. maja 2015. Sodelujte s predlogi!

Več o tem
Vabilo na 1. delavnico za pripravo nove Strategije lokalnega razvoja 2014-2020

15. april 2015 - Vabimo vas na 1. delavnico za pripravo nove strategije lokalnega razvoja, ki bo potekala v četrtek, 23. aprila 2015 v Vegovem hramu v Dolskem, s pričetkom ob 16.30 uri in predvidenim zaključkom ob 20.30 uri.

Delavnica bo potekala v dveh delih – po skupnem premisleku o želeni prihodnosti našega območja bomo evidentirali konkretne projekte, ki bodo pripomogli k realizaciji želene skupne prihodnosti območja LAS Srce Slovenije. Postanite aktivni soustvarjalec razvoja podeželja Srca Slovenije in se nam pridružite!

Več o tem
39 partnerjev za skupni razvoj podeželja v Srcu Slovenije

12. marec 2015 - Na Geometričnem središču Slovenije je 12. marca 39 predstavnikov javnih institucij, podjetij, društev, zavodov, organizacij in posameznikov iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji s podpisom konzorcijske pogodbe formalno vzpostavilo Lokalno akcijsko skupino Srce Slovenije. S tem se bo nadaljevalo javno-zasebno partnerstvo za sodelovanje in učinkovito črpanje evropskih sredstev za razvoj podeželja, ki je bilo do sedaj med najuspešnejšimi v Sloveniji.

Več o tem
Predstavitev LAS Srce Slovenije v Bruslju

23. marec 2015 - LAS Srce Slovenije bo kot slovenski primer dobre prakse predstavljeno na srečanju Evropske mreže za razvoj podeželja, ki bo potekalo 26. marca 2015 v Bruslju. Predsednik Društva za razvoj podeželja Aleš Zidar bo predstavil projekt »Ekološki zbirni in distribucijski center za zelenjavo«, ki ga je v okviru LAS Srce Slovenije izvedlo Združenje ekoloških kmetov Zdravo življenje iz Lukovice.

Več o tem
Strokovna ekskurzija za turistične ponudnike

8. april 2015 - Razvojni center Srca Slovenije je 7. aprila 2015 izvedel strokovno ekskurzijo za turistične ponudnike Srca Slovenije, ki so na šestih zanimivih točkah Srca Slovenije medsebojno spoznavali ponudbo. 21 udeležencev je soglašalo, da so tovrstne ekskurzije nadvse koristne in potrebne, da se ponudniki med seboj spoznajo in na ta način znajo promovirati tudi ponudbo svojih okoliških kolegov. Povabljeni so bili tudi k nadaljnjim promocijskim akcijam, ki se bodo odvijale v prihodnjih mesecih - prvomajska predstavitev v Arboretumu Volčji Potok in Dnevi odprtih vrat pri ponudnikih Srca Slovenije, ki bodo potekali od konca maja do konca oktobra.

Več o tem
Napovedujemo: Podpis konzorcijske pogodbe LAS Srce Slovenije

9. marec 2015 - Z začetkom izvajanja novega programskega obdobja 2014-2020 bo 40 predstavnikov javnih institucij, podjetij, društev, zavodov, organizacij vzpostavilo javno-zasebno partnerstvo s podpisom konzorcijske pogodbe za sodelovanje v LAS Srce Slovenije. Podpis bo potekal v četrtek, 12. marca 2015, ob 12. uri na Geometričnem središču Slovenije v gostilni Vrabec (Spodnja Slivna 18, Vače).

Več o tem
Poziv za vstop oziroma članstvo v lokalni akcijski skupini (LAS) Srce Slovenije 2014-2020

Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije Vas vabi, da v novem programskem obdobju 2014–2020 postanete njen član.
Povabilo velja tako za obstoječe člane iz obdobja 2007-2013 kot za nove člane.
Članstvo v LAS je prostovoljno in odprtega tipa, dostopno vsem pod enakimi pogoji.

Zaradi podpisa Konzorcijske pogodbe o ustanovitvi Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije za obdobje 2014-2020 
prosimo, da priloženo PISMO O NAMERI (.pdf) posredujete do 06.03. 2015 na naslov:
LAS Srce Slovenije
Kidričeva cesta 1
1270 Litija

Dodatne informacije v zvezi s članstvom v LAS Srce Slovenije lahko dobite pri upravljavcu LAS na telefonski številki 01/ 896 27 15 (Saša Ceglar Vidmar, Mitja Bratun) ali na elektronskem naslovu las@razvoj.si

Več o tem
Izvajanje lokalnega razvoja (CLLD pristop) v programskem obdobju 2014-2020

LAS Srce Slovenije bo tudi v novem programskem obdobju 2014-2020 organiziran kot lokalno pogodbeno partnerstvo, ustanovljeno z namenom spodbujanja celovitega in uravnoteženega razvoja na območju Srca Slovenije po pristopu »od spodaj navzgor«, ob upoštevanju endogenih razvojnih potencialov in zmogljivosti, predvsem krepitve socialnega kapitala z aktivnim vključevanjem prebivalstva v skupno načrtovanje in odločanje o lastnem lokalnem razvoju po načelu subsidiarnosti in participativne demokracije. Ta tako imenovani CLLD pristop (Community led local development) pristop omogoča lokalnemu prebivalstvu, da samo določi prioritete in razvojne usmeritve.
Več o tem
Napovedujemo: Jesenska karavana po Srcu Slovenije

19. september 2014 - Podaljšajte si prvi oktobrski vikend s 3-dnevnim odkrivanjem Srca Slovenije! Letošnja Jesenska karavana po Srcu Slovenije bo od 3. do 5. oktobra 2014. Popotovanje posameznikov in družin, ki najlepše kotičke sveta odkrivajo z avtodomom, bo zaznamovano z aktivnimi doživetji v naravi ter s srečanji s samosvojo kulturno in naravno dediščino, ki jo bomo odkrivali po prvi slovenski avtodomarski destinaciji.

Več o tem
Produkcija: Peternet