English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na Festivalu NVO

V petek 7. in soboto 8. maja je na GEOSS-u potekal Festival NVO, ki ga je organiziralo Stičišče NVO Srca Slovenijie, namenjen pa je bil predstavitvi dejavnosti društev in povezovanju nevladnih organizacij med seboj.

V petek je potekala okrogla miza na temo vključevanja in sodelovanja nevladnega sektorja, torej društev, ustanov in zasebnih zavodov z vladnim sektorjem, predvsem z lokalnimi skupnostmi. Na okrogli mizi je sodelovala tudi direktorica RCL, Aleksandra Gradišek. Predstavljen je bil tudi priročnik za vzpostavitev boljše komunikacije nevladnih organizacij z občinami. Cilj je, da regionalna stičišča NVO z občinami podpišejo zavezujoče sporazume.

Na prireditvenem prostoru je potekala predstavitev nevladnih organizacij, predvsem društev na stojnicah in odru. Obiskovalci so se lahko udeleželi različnih delavnic, se poiskušali v igrah, ki so jih organizirala društva, lahko pa so preizkusili tudi domače dobrote. Sodelovala so najrazličnejša društva, društva podeželskih deklet in žena, športna društva, upokojenska društva, planinska društva, mladinska društva in rokodelska društva. Sobota je bila namenjena izmenjavi dobrih praks, druženju in zabavi.

Ana Savšek, Center za razvoj Litija
 

 

Produkcija: Peternet