English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Kam na rekreacijo v Srcu Slovenije?

26. oktober 2012 - Ponudba Tuhinjske doline je bogatejša za telovadnico v naravi z 12 vadbenimi elementi in devetimi fitnes napravami. Elementi telovadnice v naravi so bili postavljeni s pomočjo evropskih sredstev, preko Lokalne akcijske skupine (LAS) Srce Slovenije.

Na dogodku v najvišje ležečih termah v Sloveniji, Termah Snovik, je telovadnico 25. oktobra namenu uradno predal župan občine Kamnik, Marjan Šarec in poudaril pomen aktivnega oddiha turistov, ki prihajajo v Tuhinjsko dolino. Pri postavitvi elementov telovadnice v naravi in ureditve tri kilometre dolge trim steze so, s prostovoljnim delom, aktivno sodelovali tudi domačini. Projekt je bil realiziran v večjem obsegu kot je bil načrtovan, Tuhinjce pa je znova povezal.


Damjan Hribar, podžupan Občine Kamnik, Ivan Hribar, predsednik TD Tuhinjska dolina in župna Marjan Šarec (foto Bernard Jarc)

Nosilec projekta, Turistično društvo Tuhinjska dolina, je s projektom »Aktiven oddih in nova doživetja po starih pešpoteh zelene Tuhinjske doline« vzpostavilo prostor za aktivno preživljanje prostega časa domačinov in obiskovalcev doline. Predsednik turističnega društva, Ivan Hribar, pravi, da je »telovadnica v naravi pomembna pridobitev v ponudbi aktivnega oddiha v bogatem naravnem okolju Tuhinjske doline«. Še posebno ga veseli, da »so domačini telovadnico vzeli za svojo, saj poskušamo s trajnostnim delovanjem izboljševati kakovost življenja domačinov in obiskovalcev Tuhinjske doline«. Uporabniki se lahko vsako soboto v novembru in nato spet spomladi udeležijo strokovno vodene vadbe v telovadnici in s tem naredijo nekaj zase in prispevajo k zdravemu načinu življenja.

Pot zdravega življenjskega sloga je nadgradnja 45 kilometrov tematskih pešpoti v okolici Snovika. Nova Snovičkova pot v telovadnico v naravi v Tuhinjski dolini je bila izbrana kot Naj pot 2012 Osrednjeslovenske regije.


Nova telovadnica v naravi v Tuhinjski dolini

Produkcija: Peternet