English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Edini Slovenci nagrajeni na mednarodnem fotografskem natečaju

3. julij 2012 - Lokalna akcijska skupina Srce Slovenije je bila nagrajena na mednarodnem natečaju Fotografije podeželske Evrope. Fotografija Mateja Povšeta je bila med 1.700 prijavljenimi izbrana kot edina iz Slovenije.

Fotografski natečaj je organizirala Evropska mreža za razvoj podeželja. Podelitev priznanj za izbrane fotografe in predstavnike lokalnih akcijski skupin (LAS) je potekala v Bruslju 2. julija 2012. Udeležila sta se je Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija, ki vodi LAS Srce Slovenije in fotograf Matej Povše, avtor zmagovalne fotografije. Nagrajence iz celotne Evrope je sprejel Dacian Cioloş, evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja.

Fotografija Mateja Povšeta z naslovom "Let us lead you" (slov.: Pustite, da vas vodimo) je bila izbrana v kategoriji "The Spirit of LEADER" (slov.: Duh programa LEADER). Nastala je ob srečanju županov Srca Slovenije v Geometričnem središču Slovenije 28. maja 2010. Ponazarja idejo, na kateri temelji znamka Srce Slovenije: s povezovanjem doseči trajnostni razvoj na vseh področjih življenja ljudi. Prav LEADER je eden od programov, ki spodbuja medsebojno povezovanje in omogoča konkretno uresničevanje idej na terenu. Fotografija je na ogled na razstavi v zgradbi Berlaymont v Bruslju od 21. junija do 10. julija 2012.

Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija, je ob tem dodala: »Zelo vesela sem, da smo bili izbrani kot najuspešnejša lokalna akcijska skupina v Sloveniji, hkrati pa so nas opazili tudi v Evropi. V kratkem času smo dosegli odlične rezultate, na kar smo zelo ponosni

Zmagovalna fotografija, ki jo je posnel za LAS Srce Slovenije Matej Povše, bo razstavljena v Bruslju
(foto Matej Povše)


Nagrajeni fotografi in predstavniki lokalnih akcijskih skupin (foto Evropska mreža za razvoj podeželja)


Evropski komisar Dacian Cioloş ob podelitvi priznanja slovenskemu fotografu Mateju Povšetu (foto Evropska mreža za razvoj podeželja)


Razstava Podobe podeželske Evrope je na ogled v Bruseljskem Berlaymontu
(foto Evropska mreža za razvoj podeželja)

Produkcija: Peternet