English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Uvodno srečanje partnerjev projekta "Cultural Capital Counts"

20. junij 2011 – V okviru projekta Cultural capital counts je med 16. in 17. junijem 2011 v mestu Waidhofen v Avstriji potekalo uvodno srečanje desetih partnerjev.

Namen srečanja je bilo predvsem seznanitev z vsemi projektnimi partnerji, njihovim siceršnjim delom ter pregled osnovnih ciljev projekta. Lotili smo se tudi akcijskega plana, se seznanili s pričakovanimi rezultati s strani vodilnega partnerja in pregledali aktivnosti po posameznih delovnih paketih. Glavni cilj projekta je tako prepoznati, ovrednotiti in izkoristiti kulturne vire določenega območja (pri nas Srca Slovenije), zlasti nesnovno kulturno dediščino, za krepitev in izboljšanje regionalne identitete, kakovosti življenja ter povečanja privlačnosti in konkurenčnost sodelujočih regij.

Projekt bo trajal do aprila 2014, razdeljen pa je na šest projektih obdobij. V prvem obdobju (do konca oktobra 2011) bodo skupne aktivnosti partnerjev povezane predvsem s pripravo komunikacijskega načrta projekta, pripravo celostne grafične podobe, izborom logotipa ter pripravo spletne strani projekta. Sicer pa se bomo lotili tudi poglobljene analize stanja na področju nesnovne dediščine na območju Srca Slovenije. Pri tem nam bodo v pomoč ustrezne strokovne institucije in nosilci nesnovne kulturne dediščine.


Tina Mučič, Center za razvoj Litija

    
Gostitelji srečanja so bili projektni partnerji iz mesta Ybbsitz, kjer imajo veliko starih kovačij in
umetnikov, ki v njih še delujejo ter vodijo različne delavnice.   
 

Produkcija: Peternet