English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Okrogla miza: Je zelenih, urejenih površin v mestu dovolj?

14. junij 2021 - Vabimo vas, da se udeležite okrogle mize: Je zelenih, urejenih površin v mestu dovolj? Okrogla miza bo potekala 21. junija 2021 ob 17.00 in bo potekala v okviru projekta "Ozeleniti mesto Litija". Razpravljalci bodo odstirali svoje poglede na zelene in urbane površine v mestu Litija ter izpostavili izzive ter načrte za prihodnja vlaganja v urejanje mesta. Po okrogli mizi se bomo sprehodili do novo urejenih lokacij - Svetčeve ploščadi in parka ob reki Savi, ki sta namenjei druženju in sprostitvi prebivalcev ter obiskovalcev.

Na okrogli mizi bo predstavljen projekt Ozeleniti mesto Litija, partnerji projekta, idejna zasnova ureditve parka ob Savi in Svetčeve ploščadi ter izzivi in načrti za prihodnost. Z razpravljavci in drugimi sodelujočimi bo pogovor tekel o zelenih, urejenih urbanih površinah v mestu Litija. Izvedeli boste tudi kje se boste odslej lahko brezskrbno odpočili, poklepetali s prijateljem ali le v miru preživeli dan v prijetnem okolju.

Po okrogli mizi si bomo skupaj ogledali novo urejeno Svetčevo ploščad pred občino ter se sprehodili do parka ob Savi, kjer bo krajinski arhitekt Žan Lovše predstavil idejno zasnovo parka, ki je nastala v okviru projekta Ozeleniti mesto Litija. Sledil bo preizkus nove urbane opreme, sladek prigrizek in sproščen klepet.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:
- Lijana Lovše, podžupanja, Občina Litija
- Miro Vidic, Medobčinsko društvo invalidov Litija in Šmartno pri Litiji
- Žan Lovše Krajinski arhitekt
- Roman Ciglar, direktor KSP Litija
Okroglo mizo bo moderirala Anamarija Kamin, Razvojni center Srca Slovenije.

Vljudno vabljeni, saj le skupaj lahko naredimo več za lepše in bolj zeleno mesto!
Okrogla miza bo izvedena ob upoštevanju ukrepov in priporočil Vlade RS in NIJZ za preprečevanje okužb, zato vas prosimo, da svojo morebitno udeležbo potrdite na telefonsko številko 01 8963 420 ali e-naslov obcina.litija@litija.si.



Produkcija: Peternet