English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Sprehod za prijaznejše mesto Litija

28. april 2021 - V soboto, 29. maja 2021, bo izveden že četrti sprehod Jane’s walk po Litiji, ki bo spodbujal aktivno vključevanje prebivalcev v urejanje bivalnega okolja. To leto bo glavna tema reka Sava, ki daje mestu Litija poseben značaj. Pogovarjali se bomo o njeni zgodovini, omejitvah, izzivih in priložnostih. Beseda bo tekla tudi o ureditvi obrežnega pasu reke Save, ki je v preteklosti v vročih poletnih dneh privabljal številne občane, danes pa je večkrat predmet spotike.

Pravila lokalnega urbanizma je potrebno upoštevati tudi pri ureditvi hiš in njihovih pročelij, ki predstavljajo celoto hiš v posameznih ulicah, mestih in tudi Slovenije kot celote. Sprehod po mestu bo namenjen tudi izgledu fasad v mestnem jedru, saj so velikega pomena za izgled mesta Litija.

V upanju, da bo v Litiji kotičkov mesta, ki nam niso v ponos, vsako leto manj, vas vabimo, da se nam pridružite na sprehodu in aktivno sodelujete ali le prisluhnete zgodbam in idejnim predlogom drugih.

Sprehod bo izveden v okviru projekta Ozeleniti mesto Litija, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014-2020. Podrobnejše informacije bodo znane v kratkem, zato spremljajte spletne kanale Razvojnega centra Srca Slovenije.




Produkcija: Peternet