English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Izjemna priložnost za trajnostno poslovno transformacijo vašega podjetja

18. maj 2020 - Situacija, v kateri smo se znašli v tem času, kliče po spremembah na vseh področjih. Mnoga podjetja so pred izzivom, da bodo morala popolnoma transformirati svoje poslovanje.

Podjetja se lahko opolnomočijo za nove, neznane situacije in izzive, ki jih le-te prinašajo, z upoštevanjem trajnostnih načel – torej s poslovanjem, ki ustvarja dobrobit za vse vpletene ljudi, za naravno okolje in za skupnost, v kateri deluje. Ker je to edina možna pot v prihodnost, so v agenciji SPIRIT Slovenija pripravili program spodbude za podjetja, ki so odločena takoj stopiti na pot trajnostne strateške transformacije svojega poslovanja. Za podjetja namreč ni več vprašanje, ali na to pot stopiti, temveč, kako in kdaj bodo to storila.

K sodelovanju v javnem razpisu »Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti« so vabljena MSP z najmanj 20 in največ 249 zaposlenimi, ki bodo:

• v prvi fazi razpisa skupaj z izbranim ekspertom pripravili trajnostne poslovne strategije za naslednjih 5 let, nove poslovne modele ter predloge izvedbenih projektov za uresničevanje trajnostnih poslovnih strategij (100% financiranje stroškov udeležbe podjetij v t.i. Akademiji TPSMP);
• v drugi fazi razpisa prejeli do 50% financiranja nastalih upravičenih stroškov (do 100.000,00 EUR) za izvedbo projektov, definiranih v prvi fazi, s katerimi bodo začeli udejanjati svojo trajnostno poslovno strategijo.

Akademija traja približno 5 mesecev. V tem času projektni tim, ki ga sestavljajo vodstvo in nosilci ključnih procesov v podjetju, skupaj z zunanjim ekspertom pripravi Trajnostno poslovno strategijo podjetja in Vlogo za financiranje razvojnega projekta (ki ga določijo na osnovi pripravljene strategije), ki se izvaja v drugi fazi. Razvojna faza novega produkta, storitve ali trajnostnega poslovnega modela traja 7 mesecev.

Na tej povezavi si lahko ogledate nekaj vtisov, mnenj in rezultatov slovenskih podjetij, ki so že uspešno stopila na pot trajnostne transformacije v svojih podjetjih.

Povezava na razpis je dostopna tukaj. V letošnjem letu sta odprta še 2 roka za prijavo (5. junij in 30. september).
Prijava na javni razpis je relativno enostavna, pri tem ter pri pridobivanju odgovorov na morebitna dodatna vprašanja, se lahko naslonite tudi na našo pomoč.






Produkcija: Peternet