English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


S pravljico v žepu na potep po Kamniku

23. maj 2019 - V okviru projekta CityWalk, ki občane spodbuja k aktivnim oblikam gibanja po mestu, je zaživel programom S pravljico v žepu. Program vključuje lahkoten, uro in pol dolg sprehod po mestni pravljični poti in pripovedovanje pravljic, ki so del mestne pravljične poti. 

Pravljice so del našega življenja že od nekdaj in dejstvo, da so se nekatere samo z ustnim izročilom med ljudmi obdržale več tisočletij, je še dodaten dokaz kako močno so vpete v življenja ljudi. S svojimi zgodbami, lekcijami, nauki, zapleti in razpleti pogosto odsevajo življenja in mišljenja ljudi tako v današnjem času, kot tudi v časih daleč nazaj v preteklosti.

Zgodbe in pripovedke s katerimi se srečujemo skozi naše življenje, nam dajejo mnogo več, kot se zavedamo, najbolj pa so pomembne za naše najmlajše. Otroci skozi prebiranje pravljic razvijajo svojo domišljijo in krepijo svoj besedni zaklad. Svet pravljic je za njih čaroben, drugačen, v njem se lahko poistovetijo z junaki, hkrati pa jim odkriva mnoga vprašanja in težave, kar jih prisili h razmišljanju in odločitvam, ki jim bodo koristile v nadaljnjem življenju. Na ta način jim pravljice pomagajo da razumejo sami sebe v tem zapletenem svetu, hkrati pa nevsiljivo in čarobno gradijo njihovo doživljanje resničnega sveta.

S programom S PRAVLJICO V ŽEPU v okviru mednarodnega evropskega projekta CityWalk želimo na Razvojnem centru Srca Slovenije v sodelovanju z Občino Kamnik in Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik občane in obiskovalce Kamnika povabiti na zabavno in poučno mestno pravljično pot, ki nas vodi od Bistrice do mestnega jedra, mimo drevoredov, čez mostove s pogledi na Kamniške vršace. Na ta način bi vas radi spodbudili, da se peš odpravite po mestni pravljični poti in s pomočjo pravljic odkrivate bogato kulturno in naravno dediščino Kamnika.

Pravljice so na voljo tudi na spletu, kjer lahko preko interaktivnega zemljevida sledite mestni pravljični poti, poslušate pravljice in si ogledate ilustracije. Pobarvanke s pravljicami so (do razdaje zalog) brazplačno na voljo v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik.



Knjižica s pravljico v žepu je izdelana kot pobarvanka.


Interaktivni zemljevid s pravljičnimi potmi.



Na sprhod po pravljični poti so se prvi podali Kamniški vrtci.

Produkcija: Peternet