English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Lukovica vabi na Vikend odprtih vrat z več kot 20 posebnimi doživetji

16. avgust 2016 - V začetku septembra bo Vikend odprtih vrat potekal v Lukovici. Razvojni center Srca Slovenije v sodelovanju z Občino Lukovica od petka do nedelje, 2. do 4. septembra, pripravlja družabne in izobraževalne aktivnosti pri lokalnih turističnih ponudnikih.

Ob občinskem prazniku v Lukovici bodo obiskovalci lahko spoznavali turistično ponudbo kraja in v družbi domačinov spoznavali lokalno kulturno dediščino. Lahko bodo poslušali potopisna predavanja s potovanj po Tajski in Baltiku, si ogledali muzejsko zbirko iz pšeničnih kit in ličkanja, se preizkusili v šivanju, slikanju in izdelavi cvetja, se poučili o osnovah retorike, si ogledali sadovnjak in izvedeli kaj novega o koščičarjih, uživali v znižanih cenah kosil, odlični kavi ter degustaciji medu in medenega likerja, se sprehodili po učni čebelarski poti ter jahali konje in se družili s poniji. Na voljo bo tudi brezplačen voden ogled po Krašnji s prikazom gašenja ognja s staro brizgalko. Obiskovalci si bodo lahko ogledali še slikarsko razstavo in tekmovali v avto-moto slalomu. Otroci se bodo podali v lov na skriti zaklad, svoj del zaklada pa odnesli tudi s seboj domov. Vsi obiskovalci bodo lahko sodelovali tudi v veliki nagradni igri Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije za tridnevno bivanje v koči Košutnik na Veliki planini.

V okviru dogodka bodo svoja vrata na široko odprli: Društvo upokojencev Lukovica, Srečna hiša, Turistično društvo Preserje pri Lukovici, poskusni sadovnjak Brdo Kmetijskega inštituta Slovenije, Čebelarska zveza Slovenije in trgovina Čebelarna, Gostišče pri Čebelici, Kulturno umetniško društvo Fran Maselj Podlimbarski, Športno konjeniško društvo Bregar, dvorec Rus, gostilna in pizzeria Furman, kavarna Mia in Avto-moto društvo Lukovica.

Lukoviški Vikend odprtih vrat je v tem letu že četrti zapovrstjo v seriji Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije. Razvojni center Srca Slovenije jih je pred tem organiziral še v Kamniku, Šmartnem pri Litiji in Litiji, naslednji pa bo konec septembra v Mengšu. Več o promociji Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije si lahko preberete na www.srce-slovenije.si/turizem/vikendi.



Čebelarska zveza Slovenije ima svoj sedež v Čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici.


Srečna hiša pripravlja poseben program predavanj in delavnic za otroke in družine.


Športno konjeniško društvo Bregar skozi leto prireja številne športne aktivnosti, konjeniški dan, pohode, piknike in nogometne turnirje.


Produkcija: Peternet