English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Delavnica: kako nastane slamnik?

Vas je vedno zanimalo, kako nastane slamnik ali pleten cekar? Udeležite se delavnice izdelave slamnatih kit!

Članice Kulturnega društva Fran Maselj Podlimbarski, ki so pripravile junijsko mesečno razstavo v Turistični točki Srca Slovenije, vas bodo z veseljem popeljale v čase, ko so ženice in dekleta s srpom žele prostrane njive žita, nato omlatile snope, da je zrnje padlo stran, iz slame pa ob večerih ob druženju in petju spletale dolge kite, iz katerih so nato nastali prelepi in uporabni izdelki domače izdelave.

Še dandanes so slamniki, cekarji, različne košare, posode in peharji zelo cenjeni pripomočki v vsakdanjem življenju. Če so izdelani lastnoročno, s tradicijo in znanjem, ki se prenaša iz roda v rod, pa je unikaten izdelek še toliko bolj poseben.

Če se želite naučiti veščine spletanja kit, se udeležite delavnice, ki bo potekala v soboto, 20. junija 2015 ob 10.00 uri v Turistični točki Srca Slovenije, v starem mestnem jedu Litije (Valvasorjev trg 10). Delavnica je primerna tako za otroke kot za starejše, za udeležbo pa ne potrebujete nobenih posebnih veščin ali pripomočkov.

Cena delavnice je 3 evre na osebo, ob večjem številu udeležencev pa se lahko zniža.

Prijave: renata.jancar@razvoj.si, na telefon 040 711 400040 711 400 (Renata), ali osebno v delovnem času Turistične točke Srca Slovenije.




Produkcija: Peternet