English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Dan odprtih vrat Novega Paradoksa ponovno združil abrahame

11. december 2013 - V torek, 10. decembra 2013, so v stanovanjski skupini društva Novi Paradoks v Senožetih pripravili Dan odprtih vrat. Obiskovalcem, ki so se zvrstili čez cel dan, so predstavili način življenja in dela v stanovanjski skupini z osebami s težavami v duševnem zdravju. Ob tej priložnosti so povabili medse ponovno tudi abrahame, ki se združujejo pod okriljem Abrahamovega ključa Srca Slovenije.

Abrahami generacij 1962 in 1963 so vsak na svoj način podprli delovanje te stanovanjske skupnosti. Sodelovanje sega v leto 2012, ko so abrahami za stanovanjsko skupnost Senožeti organizirali dobrodelni koncert, z izkupičkom katerega so omogočili nakup nove kuhinje in delno obnovo večnamenskega prostora. Sodelovanje so nadaljevali tudi letošnji abrahami, ki so v začetku leta skupaj s stanovalci zasadili nekaj sadnih dreves. Podporo društvu so obljubili tudi abrahami prihodnje generacije, ki bodo praznovali drugo leto.

Abrahami in predstavniki Društva Novi Paradoks ob svečanem odprtju nove kuhinje

Za stanovalce so takšni dogodki zelo pomembni, saj jim popestrijo njihov vsakdan, hkrati pa dobijo priložnost pokazati svoje sposobnosti in kreativnost širši skupnosti. Tokrat so se še posebej razveselili nove kuhinje. Agata Butkovič, predstavnica letošnjih abrahamov, ob tem dodaja: »Prav je, da se v teh predprazničnih dneh dane obljube izpolnijo. Abrahami generacij '62 in '63 sta še enkrat dokazali svojo srčnost. Skupaj z varovanci smo uživali v druženju in pričakovanju, da bodo sedaj v lepi kuhinji dobro jedli in predvsem uživali v kančku sreče, ki smo jim jo skupaj podarili. Obljubili smo si, da se v prihajajočem letu spet srečamo in skupaj kaj dobrega skuhamo.« Agata Butkovič je kot predstavnica generacije abrahamov 1963 ob tej priložnosti podpisala tudi novo Obljubo Sloveniji, s katero se zavezuje, da bo ohranjalo prijateljstvo z varovanci Društva Novi Paradoks.

Vodstvo Novega Paradoksa se je ob teh priložnosti zahvalilo vsem podpornikom, poleg abrahamom tudi Občini Dol pri Ljubljani, članicam lokalnih aktivov žena Dolsko in Senožeti, članom Turističnega društva Senožeti, Podružnični osnovni šoli Senožeti in vsem drugim posameznikom, ki obiskujejo uporabnike ob različnih priložnostih.

Veseli so pozitivnih odzivov vaščanov in širše okolice, ki kažejo da so uporabniki skupine dobro sprejeti v lokalni skupnosti. Da so v svoji različnosti pomemben del te skupnosti, govori misel vodje Podružnične šole Senožeti Lilijane Meden Fuchs: »Zavedamo se, kako pomembno je otroke vzgajati v smeri spoštovanja različnosti med ljudmi, navajati na strpnost in sožitje. Želimo, da spoznajo vse plati življenja in cenijo vse dobro, kar nam le-to prinaša.«

Dneva odprtih vrat v Senožetih so se udeležili tudi učenci POŠ Senožeti, ki prinesejo s svojim obiskom vedno tudi dobro voljo

Produkcija: Peternet