English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Skupno praznovanje petdesetletnikov v Lukovici

4. oktober 2010 - Na Domačiji Rus v Šentvidu pri Lukovici je v soboto, 2. oktobra 2010, potekalo veliko skupno praznovanje 50-letnikov v okviru projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije. Organizatorji so se odločili, da v projektu zbrana sredstva namenijo otrokom iz rejniških družin.

V Srcu Slovenije se je v letu 2009 izoblikoval edinstven projekt – Abrahamov ključ Srca Slovenije. Zasebna iniciativa za praznovanje 50. letnice je prerasla v povezovanje lokalne skupnosti, podjetnikov, društev, izseljencev, domačinov ter slavljencev in njihovih bližnjih z različnih koncev Slovenije. Na Polšniku je 25. in 26. junija 2009 potekalo veliko skupno praznovanje petdesetih Slovenk in Slovencev, ki so v tistem letu praznovali 50. rojstni dan. Edinstveno zgodbo so se abrahami odločili ponesti tudi v Evropo, zato so se odpravili v Bruselj, kjer so zaokrožili projekt in predali ključ naslednji generaciji.

V letu 2010 se zgodba Abrahamovega ključa Srca Slovenije nadaljuje. Ime projekta nakazuje ključ za odpiranje src, dobrih medsebojnih odnosov in za odpiranje močne ter srčne pozitivne energije med Slovenci. Ker se bo prvi dan srčnega praznovanja letos odvijal v občini Lukovica, ki ima dolgo in bogato tradicijo rejništva, so se organizatorji odločili, da v projektu zbrana sredstva namenijo otrokom iz rejniških družin.

Projekt bo dobrodelno prispeval za otroke iz rejniških družin, saj bo akcija tudi širšo javnost opozorila na težave, s katerimi se spopadajo rejniki in rejenci v Sloveniji. V Sloveniji je okoli 800 rejnikov in približno 1200 rejencev in čeprav na tem področju ostaja kar nekaj nerešenih vprašanj, se država s to problematiko skoraj ne ukvarja.

Abrahamov ključ Srca Slovenije 2010 in pomembni datumi:
  • Julij, avgust, september 2010: zbiranje abrahamov in podpisovanje pisem o nameri in botrstvu
  • 17. september 2010: prvo srečanje abrahamov na Polšniku
  • 25. september 2010: izlet za otroke iz rejniških družin (Bogenšperk, Čateške toplice)
  • 2. oktober 2010: skupno praznovanje letošnjih abrahamov na Domačiji Rus v Šentvidu pri Lukovici
  • 3. oktober 2010: izlet po Srcu Slovenije za abrahame in njihove partnerje
  • V letu 2011: izlet v hram evropske demokracije - Bruselj ali Strasbourg

Andreja Čokl, organizacijski odbor projekta

Produkcija: Peternet