English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


50-letniki začeli s skupnim praznovanjem abrahama

22. marec 2013 - 50-letniki, ki se povezujejo preko projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije, so v četrtek, 21. marca 2013, ob 14. uri ob hiši stanovanjske skupnosti Novi paradoks v Senožetih zasadili sadno drevje in tako začeli s skupnim praznovanjem svojega 50. rojstnega dne.

Botrstvo vsakega od dreves so prevzeli posamezni abrahami skupaj s posameznimi stanovalci Društva Novi paradoks. Prijeten družabni program so sooblikovali sami stanovalci. Tej družbeno odgovorni akciji se je pridružilo tudi podjetje Masada d. o. o. iz Sostrega, ki je podarilo drevesa.

Slavica Smrtnik, predsednica Društva Novi paradoks, ki pomaga osebam s težavami v duševnem zdravju, se je ob tej priložnosti zahvalila vsem, ki izkazujejo društvu podporo, še zlasti lanskim in letošnjim abrahamom, ki so se z društvom na poseben način povezali. Dodala je še, da je za »stanovalce Novega paradoksa zelo pomembno, da se kljub svoji drugačnosti čutijo sprejeti v kraju, kjer živijo. In to jim v Senožetih zelo dobro uspeva.«

Zasaditev sadnega drevja je prvi od dogodkov, ki so se jim lahko letošnji 50-letniki pridružili. Agata Butkovič, ki je vodila akcijo zasaditve dreves, vabi k skupnemu praznovanju tudi druge 50-letnike, ki želijo praznovati na edinstven način, saj »nas že v aprilu čaka naslednja akcija, in sicer udeležba na tradicionalnem pohodu v Geometričnem središču Slovenije, nato pa še vseslovenska krvodajalska akcija, kolesarski maraton in jeseni dobrodelni koncert, s katerim bomo zaokrožili naše skupne družbeno odgovorne akcije v tem letu.«

Omenjene akcije so tudi del Obljube Sloveniji, s katero želijo letošnji 50-letniki prispevati k skupni boljši prihodnosti Slovenije. Projekt Abrahamov ključ Srca Slovenije podpira Razvojni center Srca Slovenije.


50-letna Zdenka in Nika iz Novega paradoksa bosta s to češnjo za vedno povezani


Pri zasaditvi dreves so sodelovali letošnji 50-letniki in stavnovalci Novega paradoksa


Nova drevesa so opremljena s spominskimi tablicami


Produkcija: Peternet