English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Organiziran prvi webinar z OPIN skupnostjo mladih na temo digitalne participacije

29.oktober 2020 –V okviru OPIN platforme in DIGY projekta, katerega partner je Razvojni center Srca Slovenije, je bil 13. oktobra organiziran prvi webinar za mladinske organizacije, ki jih zanima digitalna participacija. Zveza prijateljev mladine Slovenije je evropskim mladinskim organizacijam predstavila kako so s pomočjo OPIN zbirali predloge mladih v okviru 30. otroškega parlamenta, saj se zaradi epidemije niso uspeli srečati v živo (VEČ). Iz Srca Slovenije so se webinarja udeležili predstavniki Društva Lojtra, Kliše Kluba in Mladinskega kluba STIK.

Mladinske organizacije iz Srca Slovenije so vabljene tudi na naslednji webinar, ki bo 17. novembra 2020 ob 10. uri. Predstavljena bo uporaba brezplačne OPIN platforme in vsa njena on-line orodja za digitalno participacijo mladih. OPIN skupnosti se pridružite TUKAJ.

Platforma se bo uporabila tudi v določenih fazah priprave Strategije za mlade v občini Litija, kjer so se že pričeli prvi koraki, saj je Občina Litija pobudo podprla. Prvo on-line srečanje mladinskih organizacij in posameznikov, ki želijo sodelovati pri pripravi Strategije, bo 9. novembra od 18. do 19. ure. Cilj srečanja je pridobiti povratno informacijo o pripravljenosti za sodelovanje, izbrati ključne posameznike, ki bodo aktivno vključeni v samo pripravo strategije, določiti prve korake ter pripraviti osnutek prve delavnice, ki bo predvidoma v začetku decembra 2020. V kolikor se želite srečanju pridružiti pošljite mail na aljaz.zupan2@gmail.com.


Prvi webinar za mladinske organizacije, ki jih zanima digitalna participacija
Produkcija: Peternet