English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Razvojni center Srca Slovenije sodeloval pri snemanju promocijskega filma o Deželi Jurija Vege

30. junij 2020 - Občina Dol pri Ljubljani postaja vse bolj prepoznana mikro turistična destinacija na obrobju Ljubljane. Med gosti je vse več turistov, tudi tujcev, ki prihajajo z avtodomi v Srce Slovenije. Čeprav gre za majhno destinacijo, ima kaj ponuditi, kar so prepoznali tudi na Turistični zvezi Slovenije in na RTV Slovenija. V sredo, 24. junija 2020, so tako o Deželi Jurija Vege posneli posneli promocijski film za promocijo po spletnih omrežjih in krajši prispevek za oddajo Kronika, ki bo na sporedu sredi julija. Pri snemanju je sodeloval tudi Razvojni center Srca Slovenije.

Ob tej priložnosti je Turistična zveza Slovenije javnosti predstavila tudi novo mobilno aplikacijo Slovenski turistični vodnik z vgrajenimi Googlovimi zemljevidi, ki vabi k odkrivanju Slovenije.

Velika prednost Dežele Jurija Vege je neposredna bližina Ljubljane in enostavna dostopnost z javnimi sredstvi, hkrati pa lahko gostje tukaj najdejo svoj mir, doživijo pristen stik z domačini, kolesarijo ali se sprehajajo po gozdnih poteh. Uživajo lahko tudi v lokalni kulinariki in raziskujejo.

Snemalnima ekipama smo predstavili sotočje treh rek pod Dolom in možnosti ribolova, cerkev sv. Marjete in graščinska paviljona v Dolu, Kračevo domačijo in Vegov hram v Dolskem, rekreacijski center Korant v Zaborštu, Vrt zdravilnih rastlin v Osredkah, Vegovo domačijo v Zagorici in Vegovo pot, Žerjavov grad s cerkvijo sv. Helene in spominskim obeležjem misijonarja dr. Janeza Janeža v Kamnici, ustavili pa smo se tudi na Kmetiji Andreja Šimenca v Zaborštu in predstavili naše kmetije, ki ponujajo lokalne pridelke Naravnost z dežele. Hvala vsem sodelujočim!

Občina Dol pri Ljubljani je izjemno razgibana in raznolika, zato vas vabimo, da postanete njeni promotorji tudi vi. Povabite svoje znance, da se tukaj ustavijo in odkrijejo tudi manj znane kraje, ki ustvarjajo čar ene najlepših in najprijaznejših dolin v Srcu Slovenije.

Povezava na promocijski film


Župnik g. Alojz Grebenc.


Jure Kuhar, TD Dol pri Ljubljani.
Produkcija: Peternet