English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Vaše mnenje je za nas izjemno pomembno! Anketa ''Katere so tiste tradicionalne veščine, za katere menite, da bi bile primerne za medgeneracijski prenos znanj na mlade?''

23. december - Na Razvojnem centru Srca Slovenije smo 30. oktobra 2019 začeli z izvajanjem projekta ''Ohranjanje tradicionalnih veščin s spodbujanjem socialnega podjetništva med mladimi''. Ker želimo aktivnosti projekta približati vam ter širši lokalni skupnosti in je vaše mnenje za nas izjemno pomembno, vas vljudno vabimo, da med svoje člane delite kratko anketo, ki smo jo pripravili z namenom raziskovanja lokalnih potreb.

Projekt združuje delo z mladimi, tradicionalne veščine, medgeneracijsko učenje in socialno podjetništvo. Z njim želimo prispevati k ohranjanju tradicionalnih obrti in dediščine v podeželskih okoljih ter hkrati spodbuditi razvoj podjetništva. Na našem območju bosta, na osnovi te ankete in dodatnih intervjujev izbrani dve tradicionalni veščini, ki sta vezani na kulturno dediščino. Obrtniki in rokodelci bodo dobili priložnost pokazati svoje delo, zbuditi zanimanje med mladimi in s pomočjo oblikovanih tečajev, delavnic in video posnetkov prenesti svoje znanje na mlajše generacije.

Razvojni center Srca Slovenija se pri svojem delu trudi slediti potrebam lokalnega okolja, zato vas prijazno vabimo, da izpolnite anketo in opredelite, katere so tiste tradicionalne veščine, za katere menite, da bi bile primerne za medgeneracijski prenos znanj na mlade ter so najbolj zanimive in pomembne za vas in za člane vaših organizacij.

Anketo najdete TUKAJ
 

 

Produkcija: Peternet