English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V Mekinjah na ogled razstava rokodelskih izdelkov Srca Slovenije

31. avgust 2018 – V samostanu Mekinje v Srcu Slovenije je bila v četrtek, 30. 8. 2018, odprta razstava rokodelskih izdelkov Srca Slovenije »Zgodbe rok in krajev«. Razstava prikazuje izdelke 30 rokodelcev iz območja LAS Srce Slovenije, ki sodelujejo v projektu Zgodbe rok in krajev. Razstava je na ogled po predhodnem dogovoru vse do 25. 9. 2018.

Skupaj z oblikovalko Jano Vilman Proje so rokodelci iz občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravce in Šmartno pri Litiji poskušali izboljšati oblikovno podobo in funkcionalnost svojih izdelkov. Razmišljali so tudi o razvoju novih izdelkov v kontekstu zgodb naših krajev, ki izvirajo iz naše kulture in tradicije.

V Mreži rokodelcev Srca Slovenije je povezanih že več kot sto rokodelcev, ki tradicionalna znanja iz preteklosti nadgrajujejo s sodobnimi priložnostmi. Preko projektov, kot je Zgodbe rok in krajev, jih v Srcu Slovenije spodbujajo k povezovanju, nadgrajevanju znanj, višji kakovosti in izmenjavi izkušenj. Zanje in z njimi odpirajo nove tržne poti, jih promovirajo in iščejo nove priložnosti. Tako postaja Srce Slovenije vse bolj znamka, ki povezuje ljudi. Ljudi, ki tukaj živijo in ustvarjajo. Ustvarjajo s srcem!

Na razstavi sodelujejo:

Informacije o odprtosti samostana

Projekt Zgodbe rok in krajev je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Produkcija: Peternet