English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Podelitev certifikatov Srca Slovenije in razstava rokodelskih izdelkov v Mekinjah

20. avgust 2018 – V četrtek, 30. avgusta 2018, bo ob 18.00 potekala v Mekinjah pri Kamniku slovesna podelitev certifikatov novim prejemnikom kolektivne tržne znamke Srce Slovenije. Obenem bomo postavili certificirane izdelke na ogled in pokušino. Odprli bomo tudi razstavo novo razvitih ali izpopolnjenih izdelkov rokodelcev, ki so se v Srcu Slovenije vključili v projekt Zgodbe rok in krajev. Razstava bo do konca septembra na voljo za ogled prebivalcem urbanega območja Kamnika, okoliških vasi in širše Srca Slovenije.

Razvojni center Srca Slovenije je v juniju izvedel drugo ocenjevanje izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja ter pridelovalcev in proizvajalcev prehranskih izdelkov z območja LAS Srce Slovenije. Nagrajenih bo 18 proizvajalcev prehranskih in rokodelskih izdelkov, ki so za izbrane izdelke prejeli pravico do uporabe tržne znamke Srce Slovenije. Certifikate bodo na dogodku v Mekinjah podelili Sabina Rovšek, v. d. direktorja Razvojnega centra Srca Slovenije, Željko Savič, predsednik LAS Srce Slovenije, ter član strokovne komisije prof. dr. Janez Bogataj. Certificirane izdelke bomo ob tej priložnosti postavili na ogled še v tem delu Srca Slovenije, nekatere pa bodo udeleženci dogodka lahko tudi poskusili.

Ob tej priložnosti so na dogodek vabljeni tudi vsi tisti rokodelci, ki so se v lanskem in letošnjem letu vključili v projekt Zgodbe rok in krajev. Skupaj z oblikovalko Jano Vilman Proje so izpopolnjevali svoje rokodelske izdelke in razvili nekatere tudi na novo v povezavi z lokalnimi zgodbami iz občin, ki sodelujejo v LAS Srce Slovenije. Njihove izdelke bomo predstavili javnosti na razstavi Zgodbe rok in krajev

Prvi del dogodka se bo izvedel v sklopu projekta LAS Srce Slovenije Promocija turističnega območja Srce Slovenije v letu 2017, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Drugi del dogodka, ki vključuje razstavo izdelkov projekta Zgodbe rok in krajev, pa se izvaja v okviru projekta sodelovanja LAS Zgodbe rok in krajev, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Srečanje rokodelcev Srca Slovenije s podelitvijo certifikatov in odprtjem razstav se bo zgodilo 30. avgusta 2018 v Mekinjah pri Kamniku.


Prvi prejemniki certifikata kakovosti KTZ Srce Slovenije iz leta 2016.

Produkcija: Peternet