English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Oddajte svoj podpis podpore nacionalnemu zavezništvu za rokodelstvo

22. junij 2018 - V nacionalnem zavezništvu za rokodelstvo, ki ga je Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije oblikoval v sodelovanju ter z upoštevanjem vseh priporočil, zahtev in pripomb pristojnih ministrstev, smo sooblikovali izhodišča za sprejem učinkovitih zaščitnih ukrepov, ki bi zagotovili ohranitev in razvoj rokodelskega znanja ter ekonomsko preživetje nosilk in nosilcev.

Leto evropske kulturne dediščine 2018 je odlična priložnost, da iniciative, pogovore in okrogle mize prenesemo v jasno sodelovanje vseh danes prisotnih za ohranitev, uveljavitev in kakovosten razvoj rokodelstva v Sloveniji. V letošnjem letu si želimo narediti jasne korake v tej smeri, da tudi ob koncu Leta evropske kulturne dediščine 2018 Slovenija postane del evropskega zemljevida tistih držav, ki so si že pred več leti kot svojo osnovno vodilo, vrednoto in cilj postavili ohranjanje nesnovne kulturne dediščine, zgodovine in identitete.

Po tem, ko smo javno predstavili dokument 23. maja 2018 v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani, zbrali podporo večine slovenskih ministrstev in spodbudili oblikovanje medresorske skupine, ki bo v prihodnjih mesecih pripravila predlog za celovitev rešitev področja rokodelstva, zbiramo še pisma podpore posameznikov.

Podprete nas lahko tudi vi!

Podporo Nacionalnemu zavezništvu za rokodelstvo lahko oddate tako, da natisnete spodnjo izjavo in pošljite originalno podpisano na naslov vodje Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije: Razvojni center Srca Slovenije, Jerebova ulica 14, 1270 Litija.

Pisma podpore bomo zbirali vse do oktobra 2018, ko jih bomo predali novi vlasi Republike Slovenije!

Natisni pismo podpore


Dogodek ob javni predstavitvi dokumenta Nacionalno zavezništvo za rokodelstvo, Ljubljana, 23. 5. 2018.

Več o dogodku

Produkcija: Peternet