English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Litija in Šmartno pri Litiji želita postati zelena turistična destinacija

26. september 2016 - Občini Litija in Šmartno pri Litiji se kot skupna destinacija pridružujeta zavezi k trajnostnemu razvoju turizma in vstopata v zeleno shemo slovenskega turizma, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji. Destinacijam in ponudnikom nudi konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja ter hkrati omogoča primerjavo z ostalimi zelenimi destinacijami po svetu.


Na krovni ravni slovenskega turizma se Slovenia Green uporablja za promocijo zelenih destinacij in ponudnikov. Skupna ocena stanja se meri na treh ravneh – med prebivalci obeh občin, turističnimi ponudniki in obiskovalci turističnih točk. Postopek za pridobivanja certifikata Slovenia Green Destination za občini Litija in Šmartno pri Litiji koordinira Razvojni center Srca Slovenije.

Na spletnih kanalih Razvojnega centra Srca Slovenije sta od novembra danje objavljeni kratki anonimni anketi – prva za prebivalce obeh občin in druga za turistične obiskovalce, preko katerih merimo analizo trenutnega stanja. Več informacij bo objavljenih tudi na občinskih spletnih straneh. 


V letu 2016 v nacionalni shemi vključenih že 17 destinacij z znakom Slovenia Green.


Produkcija: Peternet