English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Privlačni tudi za turiste iz Srbije

22. februar 2016 - Glavne turistične točke, kolesarske in pohodniške poti v Srcu Slovenije so sredi februarja spoznavali obiskovalci največjega turističnega sejma v jugovzhodni Evropi. Srce Slovenije se je skupaj z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik predstavljalo na Mednarodnem sejmu turizma v Beogradu.

Sejem v Beogradu je potekal od 18. do 21. februarja 2016. V četrtek ga je odprl predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ki je izrazil zadovoljstvo nad partnerstvom Slovenije na letošnjem sejmu. Na slovenski stojnici se je predstavilo 17 slovenskih turističnih podjetij in destinacij.

V letu 2015 je po ocenah našo državo obiskalo več kot 86.000 turistov iz Srbije, ki so ustvarili blizu 220.000 prenočitev. Med destinacijami, po katerih srbski turisti najpogosteje povprašujejo, so termalna središča, gore in Ljubljana, še posebej pa so turisti iz Srbije navdušeni nad naravnimi znamenitostmi Slovenije. Sejem IFT Beograd poteka že več kot 30 let, letos pa se je na tem sejmu predstavilo več kot 290 turističnih destinacij in podjetij iz 53 držav.


Na slovenski stojnici se je predstavilo 17 slovenskih turističnih podjetij in destinacij


Doreteja Narat iz Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik in Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije


V Srbiji smo predstavili glavne turistične točke ter kolesarske in pohodniške poti na območju

Produkcija: Peternet