English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Dan kolesarjenja po Srcu Slovenije

5. junij 2013 - Na pragu Ljubljane, v Srcu Slovenije, bo v soboto, 15. junija 2013, potekala rekreativna prireditev Dan kolesarjenja po Srcu Slovenije, ki je bila konec maja prestavljena zaradi slabega vremena. Kolesarjenje bo potekalo po treh trasah, prilagojenih za družinsko, cestno in gorsko kolesarjenje. Registracija udeležencev bo ob 8. uri pri Tenis klubu AS v Litiji. Kolesarjenje se bo zaključilo v Cerovici s prijetnim druženjem in podelitvijo nagrad za najstarejšega in najmlajšega udeleženca ter najštevilčnejšo družino. S tem se bo pričela kolesarska sezona, ki bo z zbiranjem nalepk na kolesarskih točkah pri turističnih ponudnikih po Srcu Slovenije po območju potekala do septembra z zaključkom akcije na prireditvi v Dolskem na Jesenskem sejmu.


Kolesarji bodo ob poti uživali v naravnih lepotah in spoznavali zaklade kulturne dediščine Srca Slovenije. Cestne kolesarje bo pot vodila mimo gradu Bogenšperk in Šentruperta, kjer je v začetku junija uradno odprla vrata Dežela kozolcev, prvi muzej na prostem s kozolci na svetu.

Rekreativci in družinski kolesarji se bodo podali na prijetno in manj zahtevno pot, manj pripravljeni lahko traso zaključijo že na polovici poti na skupnem cilju. Gorski kolesarji se bodo povzpeli do Velike Preseke, od koder so odpirajo razgledi na dolenjsko gričevje in Posavsko hribovje.


Startnina za udeležence znaša 12 EUR, za otroke pa 7 EUR. V startnino je vključen topel obrok v gostilni Pustov mlin v Cerovici in domača kolesarska malica zadruge Jarina, ki jo sestavlja podeželska energijska tablica P.E.T., jabolko in živa voda iz Zdravilnega gaja Tunjice. Cestni kolesarji bodo obiskali Deželo kozolcev, družinski in gorski kolesarji pa si bodo ogledali Center za zunanjo ureditev. Vsak udeleženec bo ob prijavi prejel tudi kolesarski vodič »S kolesi po Srcu Slovenije« z natančnim zemljevidom z vrisanimi 32 kolesarskimi potmi in znamenitostmi, ki ga je izdal Razvojni center Srca Slovenije.

Produkcija: Peternet