English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Člani LAS Srce Slovenije obiskali Posočje

30. maj 2009 - Za člane Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije smo 29. maja organizirali strokovno ekskurzijo v Posočje, kjer nas je sprejela LAS za razvoj. Ekskurzija je bila predvsem namenjena spoznavanju delovanja tamkajšnje LAS, ogledu dobrih praks na njenem območju ter navezavi stikov za bodoče sodelovanje.

Program je med drugim obsegal ogled tržnice in obnovljene podeželske hiše v Bovcu in otvoritve tržnice v Kobaridu, kar je bilo financirano s sredstvi Leader, prav tako pa nas je sprejel direktor in del ekipe Posoškega razvojnega centra, ki je glavna razvojna institucija na območju Severne Primorske, hkrati pa tudi upravljalec LAS za razvoj. Tako smo imeli priložnost spoznati razlike in podobnosti med obema LAS, ki sta si v marsičem različni, hkrati pa se spopadata s podobnimi izzivi.

V nadaljevanju smo se osvežili ob koritih reke Tolminke, domače lokalne dobrote pa smo okušali v gostišču v Zatolminu. Ekskurzijo smo zaključili z obiskom visoke Banjško-Trnovske planote in vasice Lokovec, kjer so tako kot v številnih drugih slovenskih krajih ob zanimivem spremljajočem programu prižgali kopo. Zbrane je nagovoril tudi novogoriški župan Mirko Brulc, ki je s pozitivnim nagovorom spodbudil lokalne akterje k nadaljevanju zavzetega dela.

Vsi udeleženci smo bili s programom in videnim zelo zadovoljni, posebej pa nas je navdušilo gostoljubje naših gostiteljev, ki nam bodo v jesenskem času vrnili obisk na območju LAS Srce Slovenije.

Saša Ceglar, LAS Srce Slovenije


Produkcija: Peternet