English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na posvetu o novi kmetijski politiki

11. julij 2014 - Srce Slovenije je bilo kot primer dobre slovenske prakse predstavljeno na posvetu o novi kmetijski politiki 10. julija 2014 na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah pri Mariboru. Na posvetu so sodelovali strokovnjaki, ki so pripravljali novo Skupno kmetijsko politiko ter strokovnjaki, ki so soustvarjali uvedbo neobvezne navedbe kakovosti za »Gorski proizvod«.

Dr. Tanja Lešnik Štuhec je predstavila vzpostavitev sistemov pridobivanja pravice do uporabe kolektivne tržne znamke, med njimi tudi znamko Srce Slovenije.

Srce Slovenije je bilo omenjeno tudi med uspešnimi slovenskimi lokalnimi akcijskimi skupinami. V preteklem programskem obdobju je bilo namreč s pomočjo Leader sredstev na območju Srce Slovenije izvedenih kar 84 projektov v skupni vrednosti 2 mio evrov.

V razpravi o priložnostih za agro-živilske verige v gorskih območjih je v okviru okrogle mize, poleg predstavnikov Ministrstva za kmetijstvo in okolje in Inštituta za okolje in certifikacijo, sodelovala tudi Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je poudarila pomen povezovanja pri razvoju podeželja ter grajenju prepoznavnosti lokalnih proizvodov.


Dr. Tanja Lešnik Štuhec
 
Na posvetu o novi kmetijski politiki je sodelovala tudi Ana Savšek iz Razvojnega centra Srca Slovenije

Produkcija: Peternet