English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije obiskali predstavniki makedonskega Ministrstva za lokalno samoupravo

11. december 2012 - Območje Srce Slovenije so 10. decembra 2012 obiskali predstavniki makedonskega Ministrstva za lokalno samoupravo. Zanimale so jih slovenske izkušnje s področja regionalnega razvoja in primeri dobrih praks pri koriščenju evropskih sredstev iz različnih programov evropskega sodelovanja.

Goste je pod vodstvom namestnika ministra Saša Lazarovskega iz Makedonije spremljal tudi mag. Ivo Piry, sekretar na Direktoratu za regionalni razvoj in evropsko teritorialno sodelovanje. Sprejela sta jih župan Občine Litija, Franci Rokavec in podžupanja Lijana Lovše. Direktorica Centra za razvoj Litija, Aleksandra Gradišek, jim je predstavila izkušnje s področja regionalnega razvoja v Sloveniji in delovanje razvojnega centra ter vključevanje v različne evropske projekte.

Gostje so obiskali tudi Mizarstvo Kos in se seznanili z inovativno razvojno skupnostjo na primeru Krajevne skupnosti Polšnik, ki je tudi letošnja dobitnica evropske nagrade za razvoj podeželja. Predstavniki Centra za razvoj Litija so predstavili tudi Lokalno akcijsko skupino Srce Slovenije ter njihovo uspešnost pri črpanju evropskih LEADER sredstev. Predstavnike makedonskega ministrstva so se na Oglarski domačiji Brinovec seznanili s projektom Prikaza oglarjenja, s katerim so nadgradili turistično ponudbo v Oglarski deželi, sofinanciran pa je bil iz evropskih sredstev.

Mag. Ivo Piry iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je povedal, da "smo imeli redko priložnost, da spoznamo ta čudoviti in razvojno prebujen del Slovenije in doživimo izjemno prisrčen sprejem pri ogledih uspešnih projektov."
 

Predstavniki makedonskega ministrstva za lokalno samoupravo ter mag. Ivo Piry, Gašper Kleč, Miroslav Brinovec in Jože Kos

Produkcija: Peternet