English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na Slovenskem podeželskem parlamentu

19. oktober 2012 - V Termah Zreče je v organizaciji Društva za razvoj slovenskega podeželja in Ministrstva za kmetijstvo in okolje 16. in 17. oktobra 2012 potekal 2. Slovenski podeželski parlament. Med izpostavljenimi uspešnimi partnerstvi slovenskega podeželja je bila izpostavljena tudi Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije.

Glavna tema podeželskega parlamenta je bila razprava o usmeritvah skupne kmetijske politike v obdobju 2014-2020. Po uvodnih besedah predstavnikov Ministrstva za kmetijstvo in okolje, Državnega zbora RS in Direktorata F iz Evropske komisije so bili udeležencem predstavljeni izzivi slovenskega podeželja, pomembnost povezovanja na podeželju pa sta poudarili tudi predstavnici Švedskega parlamenta in Evropske mreže za razvoj podeželja.
 

Predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje so predstavili usmeritve skupne kmetijske politike v obdobju 2014-2020

V nadaljevanju so predstavniki LAS Srce Slovenije in Centra za razvoj Litija sodelovali v delovnih skupinah z naslovi: Konkurenčnost – nove naložbe in sodelovanje, Okolje – kmetijstvo kot zaveznik ohranjanja narave, Podeželje – ustvarjalni prostor tudi za iniciative mladih in Prihodnji razvoj pristopa LEADER in Mreže za podeželje.

Vzporedno z dogajanjem na parlamentu je oba dneva na stojnicah potekala predstavitev uspešnih projektov in partnerstev s slovenskega podeželja. Predstavil se je LAS Srce Slovenije s programom lokalne samooskrbe in novim turističnim produktom – karavaningom po Srcu Slovenije.
 

LAS Srce Slovenije je bil na Podeželskem parlamentu predstavljen kot primer uspešnih partnerstev s slovenskega podeželja

Produkcija: Peternet