English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Odprtje telovadnice v zeleni naravi Tuhinjske doline

23. oktober 2012 - V Tuhinjski dolini, v bližini najvišje ležečih term v Sloveniji, Term Snovik, bo v četrtek, 25. oktobra 2012, ob 16. uri potekalo odprtje nove telovadnice v naravi. Uradno jo bo po kratkem kulturnem programu svojemu namenu predal župan občine Kamnik, Marjan Šarec.

Novo telovadnico v naravi sestavlja 12 vadbenih elementov in devet fitnes naprav, povezuje pa jih tri kilometre dolga trim steza. Predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina, Ivan Hribar, pravi da je »telovadnica v naravi pomembna pridobitev v ponudbi aktivnega oddiha v bogatem naravnem okolju Tuhinjske doline. S trajnostnim delovanjem izboljšujemo kakovost življenja domačinov, ki so telovadnico vzeli za svojo, večja privlačnost okolja pa je vabljivejša tudi za obiskovalce. Projekt je Tuhinjce znova povezal, saj je bilo opravljenih veliko ur prostovoljnega dela, zato je bil projekt realiziran v večjem obsegu kot je bil načrtovan. Seveda steze ne bi bilo, če lastniki zemljišč ne bi imeli toliko posluha za napredek svojega kraja in ne bi odstopili svojega zemljišča. Uporabnikom telovadnice bomo omogočili strokovno vodeno vadbo in s tem prispevali k zdravemu načinu življenja.«


Novo telovadnico v naravi sestavlja 12 vadbenih elementov in devet fitnes naprav, povezuje pa jih tri kilometre dolga trim steza

Elementi telovadnice v naravi so bili postavljeni s pomočjo evropskih sredstev, preko Lokalne akcijske skupine (LAS) Srce Slovenije. Nosilec projekta, Turistično društvo Tuhinjska dolina, je s projektom »Aktiven oddih in nova doživetja po starih pešpoteh zelene Tuhinjske doline« vzpostavilo prostor za aktivno preživljanje prostega časa domačinov in obiskovalcev doline. Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija je povedala, da »LAS Srce Slovenije podpira iniciative, ki pomembno prispevajo k dvigu kvalitete življenja ljudi, hkrati pa nas veseli, da se krepi ponudba območja«.

Pot zdravega življenjskega sloga je nadgradnja 45 kilometrov tematskih pešpoti v okolici Snovika. Nova Snovičkova pot zdravega življenjskega sloga v Tuhinjski dolini je bila izbrana kot Naj pot 2012 Osrednjeslovenske regije.
 

Telovadnica v naravi se nahaja v idiličnem zelenem okolju Tuhinjske doline

Produkcija: Peternet