English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napoved: Odprtje oglarskega prostora na Dolah

20. junij 2012 - Oglarska domačija Brinovec vabi na odprtje predstavitvenega oglarskega prostora, ki bo v petek, 22. junija 2012, ob 18. uri na domačiji Brinovec na Slavini, Dole pri Litiji. Nastal je v okviru projekta »Oglarjenje v Oglarski deželi«, ki se izvaja s pomočjo Leader sredstev preko LAS Srce Slovenije.

Predstavitveni oglarski prostor bo namenjen predvsem sprejemu skupin, ki si bodo lahko na enem mestu ogledale celovit postopek oglarjenja. Poudarek je na sprejemu osnovnošolskih skupin, kjer učenci v tri urnem programu spoznajo to že skoraj izumrlo dejavnost in tudi sami naredijo kopo. Programi so primerni tudi za predšolske otroke, ter za starejše, ki lahko sodelujejo pri različnih opravilih pri oglarjenju. Hkrati bo to informacijska točka s splošnimi informacijami o ponudbi Oglarske dežele.

Otvoritveni dogodek bodo popestrili nastopajoči s kulturnim programom, ob tej priložnosti bo potekal tudi prižig oglarske kope. Pri dogodku bodo sodelovali: Občina Litija, Center za razvoj Litija, Zavod za gozdove Slovenije, Osnovna šola Dole pri Litiji, KUD Dole, Aktiv kmečkih žena Dole, Športno društvo Dole pri Litiji. Prisrčno vabljeni!
 

Na Domačiji Brinovec bodo v petek prižgali tudi oglarsko kopo

Produkcija: Peternet