English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Prvi v Sloveniji povezali ponudbo za avtodomarske turiste

20. junij 2012 - Center za razvoj Litija je povezal turistične ponudnike Srca Slovenije in prvi v Sloveniji oblikoval nov turistični produkt – avtodomarstvo. V mrežo karavaningu prijaznih gostiteljev je vključenih že 16 kmetij, gostiln, kulturnih znamenitosti in športnih objektov.

Turisti lahko na izbranih točkah oskrbijo avtodom, okušajo domače dobrote in prenočijo, poleg tega pa si ogledajo še lokalne zanimivosti. Zaradi dobrega odziva Center za razvoj Litija v jesenskem času načrtuje novo promocijsko karavano po območju.

Srce Slovenije je junija gostilo dve karavani avtodomov, eno v južnem delu območja od Višnje Gore do GEOSS-a nad Vačami in drugo pod Kamniškimi Alpami, kjer so se razvajali v Termah Snovik, uživali v čudovitem okolju Velike planine ter Arboretuma Volčji potok in se sprostili ob energetskih točkah v Zdravilnem gaju Tunjice. Odrasli in otroci so uživali v razgledih, okušali domače pridelke in kulinariko, predvsem pa preživeli aktiven vikend na kolesih, konjih,v krošnjah dreves pustolovskega parka in še kje.

Eden od udeležencev karavane je povedal, da »program predstavlja novost v slovenskem prostoru, saj odpira področje karavaninga, ki je pri nas še dokaj nepoznano, v turistični Evropi pa je že nekaj časa priljubljena oblika aktivnega turizma

Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija je ob zaključku druge karavane povedala, da je »ponosna na svojo ekipo, ki je prej kot v pol leta uspela povezati še neodkrite kotičke za avtodomarje in turistom ponuditi nekaj novega

Razvoj avtodomarskega produkta sofinancira Evropska unija, izvaja se preko LAS Srce Slovenije, gre pa za prvi regijski projekt karavaningu prijazne destinacije v Sloveniji.
 

Bela karavana avtodomov po Srcu Slovenije


Počivališče za avtodome v piknik centru Pri Jurju v Kamniški Bistrici
 

Počivališče za avtodome v Termah Snovik

Avtodomi so se ustavili tudi na trgu v Lukovici


Produkcija: Peternet