English

LAS SRCE SLOVENIJE

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: las@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Študijski obisk z Goričkega

24. maj 2012 - LAS Srce Slovenije je 23. maja 2012 gostila LAS Goričko. Sami izvajajo projekt na področju lokalne samooskrbe, zato so jih zanimale predvsem te vsebine. Vključeni v projekt so si na območju LAS Srce Slovenije ogledali primere dobrih praks.

V uvodu jim je bilo predstavljeno delovanje naše LAS ter dejavnost zadruge Jarina, ki že več let uspešno deluje na področju samooskrbe območja Srce Slovenije s hrano. Predstavnica Aktiva žena Plamen iz Dolskega je udeležencem podrobno predstavila dejavnost njihovega društva ter projekt ureditve kulinaričnih prostorov, ki je bil podprt s strani LAS Srce Slovenije. V nadaljevanju so si ogledali športno-rekreativni center Pri Rozi v Jelši, kjer se ukvarjajo med drugim tudi s predelavo divjačinskega mesa. Na Domačiji Paternoster so se seznanili s predelavo mleka v mlečne izdelke in vključevanju njihovih proizvodov v mrežo za lokalno samooskrbo Srca Slovenije ter predstavitvijo lastnih tržnih poti domačije. Izdelke so lahko tudi okusili.

Za zaključek so si v Ivančni Gorici ogledali Kmetijo Erjavec, ki ima dolgoletno tradicijo predelave sadja. Nosilce dejavnosti sta lastnika strokovno popeljala po jabolčnem sadovnjaku, skozi hladilnico, proizvodnjo in domačo trgovino. Udeleženci strokovne ekskurzije so bili nad predstavitvami navdušeni, pridobljeno znanje bodo poskušali udejanjiti tudi v domačem okolju na Goričkem.

Produkcija: Peternet