English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Na proaktivni kavarni v Lukovici začrtana izhodišča za oblikovanje strategije za mlade

12. september 2017 - V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici so se v četrtek, 7. septembra 2017 ponovno zbrali člani mladinskega kluba STIK. Tokrat so se mladi zbrali, da bi razpravljali in delili svoje ideje o vsebini bodoče strategije za mlade. To je bil že tretji iz cikla štirih dogodkov iz naslova projekta »Aktivni mladi«, za katerega so bila s strani Občine Lukovica pridobljena evropska sredstva z namenom spodbujanja e-participacije mladih v lokalnem okolju na platformi OPIN.

Na začetku srečanja so bili na dogodku predstavljeni dosedanji rezultati prejšnjih dveh dogodkov (Oživitev Kulturnega doma v Lukovici; Ideje za delovanje mladinskega kluba; Postavitev naprav za trim stezo na Gradiškem jezeru). Osrednja nit srečanja pa je bila vsebina strategije za mlade, ki bo v naslednjem letu posredovana v sprejem Občinskemu svetu Občine Lukovica. Strategija bo pokrivala različna področja položaja mladih kot so izobraževanje, zaposlovanje mladih, stanovanjska problematika, prosti čas, šport in rekreacija, dobro počutje in zdravje, mobilnost, informiranje, mladinsko organiziranje in participacija ter kulturno udejstvovanje mladih. Resno temo pa je na koncu popestril znan slovenski komik Boštjan Gorenc Pižama, ki je poleg dobro začinjenih šal izrazil tudi podporo in razumevanje do mladih, saj je kot pravi, tudi sam že sodeloval v podobnih projektih.

Srečanja sta se prav tako udeležili predstavnici Razvojnega centra Srca Slovenije, ki aktivno delujeta na mladinskih projektih Erasmus + in Horizon 2020 na Razvojnem centru.




Produkcija: Peternet