English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Odprtje podjetniške točke VEM v Domžalah

10. december 2010 – V Domžalah je danes uradno vrata odprla podjetniška vstopna točka VEM (»Vse na enem mestu«). Vstopna točka VEM v Domžalah svoje storitve nudi potencialnim podjetnikom in delujočim podjetjem iz območja občin Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče, Trzin in Vodice. Storitve podjetniške točke izvaja Center za razvoj Litija. Točka VEM se v Domžalah nahaja v poslovni stavbi SPB 1, uradne ure so ob ponedeljkih, sredah in petkih.

Motivirati podjetništvo v lokalnem okolju – to je primarna vloga Centra za razvoj Litija že od ustanovitve. V desetletju obstoja je Center za razvoj Litija svoje delovanje z občinske ravni razširil na območje regije, na sosednje občine. Od leta 2005 so za lažji zagon podjetništva še posebej pomembne točke VEM – Vse na enem mestu, ki jih je Center vzpostavil v Litiji, Grosupljem in v letošnjem letu še v Domžalah. Direktorica Centra za razvoj Litija, Aleksandra Gradišek in župan Občine Domžale, Toni Dragar, sta uradno odprla točko VEM, ki se nahaja na Ljubljanski 80 v poslovni stavbi SPB v Domžalah. Občina Domžale je zagotovila prostorske pogoje za podjetniško točko in pogoje za njeno delovanje.

Točke VEM omogočajo vse – od registracije podjetja do pridobivanja raznoterih podjetniških informacij. Potencialni in že delujoči podjetniki lahko tu dobijo ustrezen nasvet, informacije o razpisih za sredstva in izobraževanjih. Na točki VEM se podjetje preprosto registrira, hkrati pa so točke VEM stalno stičišče podjetniškega sveta, saj s svojimi dejavnostmi zagotavljajo podporo podjetnikom pri njihovi dejavnosti. Delovanje točk VEM posredno pomaga odpirati nova delovna mesta, podjetnikom omogoča preprostejši formalni začetek samostojne podjetniške poti, brezposelnim ponuja svetovanje pri odločanju za lastno podjetništvo in registraciji dejavnosti.

Dostop do aktualnih razpisov in pomoč pri pridobivanju nepovratnih sredstev in drugih spodbud za uresničevanje podjetniških projektov – to so prednosti, zaradi katerih so podjetniške točke Centra za razvoj Litija vedno dobro obiskane. Če so bile ob prvih odpiranjih pomembne predvsem zaradi preprostejše registracije in pridobivanja nujnih informacij ob začetku podjetniške dejavnosti, so svojo vlogo z leti razširile predvsem na področja svetovanja, izobraževanja in povezovanja. Za inovativne podjetniške ideje svetovalci točk VEM po potrebi poiščejo tudi zunanjo strokovno pomoč, podjetnike pa nenehno spodbujajo k povezovanju z drugimi podjetniki v regiji.

Podjetniška točka v Domžalah je ena izmed vstopnih točk VEM, ki jih sofinancirata Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije ter Ministrstvo za gospodarstvo.

Ana Savšek, Center za razvoj Litija
 

Produkcija: Peternet