English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Jesenska delavnica nadarjenih otrok

Na Polšniku je v ponedeljek, 26. oktobra 2009 potekala jesenska delavnica z naslovom »Ustvarjalno srce«, namenjena pa je bila nadarjenim otrokom. Učenci so se preko celega dne imeli priložnost preizkusiti na video, glasbeni, gibalni, miselni in inovativni delavnici. Delavnice se je udeležilo 31 učencev tretje triade devetletke iz območja Srca Slovenije. Zvečer je v prostorih polšniške osnovne šole potekal »Ustvarjalni bazar«, ki so se ga udeležili učenci, njihovi starši in drugi obiskovalci.

"Osnovne šole že nekaj časa izvajajo sistematično delo z nadarjenimi učenci. Da bi razširili to področje delovanja z novimi oblikami, s katerimi bi presegli šolski okvir, smo se odločili, da pripravimo delavnico, na kateri bodo otroci razvijali ustvarjalnost", je povedala Aleksandra Gradišek, pobudnica ustanovitve Razvojne fundacije Pogum in direktorica Centra za razvoj Litija.

Enodnevno aktivno druženje različnih strokovnjakov in nadarjenih učencev sta organizirala Center za razvoj Litija in ustanova Razvojna fundacija Pogum, finančno pa so ga podprli Fundacija Predilnice Litija, Trgograd d.o.o. in RCL. Na šolah je veliko zanimanja za tovrstne vsebine, zato nameravamo projekt razširiti kot model dobre prakse na celotno območje Srca Slovenije.  

Janja Obermajer

Produkcija: Peternet