English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Abrahamov ključ Srca Slovenije 2009

4. junij 2009 - Konec junija v Srce Slovenije na posebno praznovanje prihaja petdeset Slovencev, ki v letošnjem letu praznujejo svoj 50. rojstni dan. Praznovanje bo na Polšniku nad Litijo potekalo 25. in 26. junija, gostoljubni domačini pa pripravljajo topel sprejem slavljencev in njihovih družin. Namen praznovanja je povezovanje ljudi, poudarek pa je tudi na dobrodelni noti, saj bo vsak izmed slavljencev prispeval za nakup novih orgel, ki bodo darilo Polšniku in krajanom.

25. junija bo ob 15.30 v cerkvi Lurške matere božje na Polšniku potekala slovesna sveta maša, ki jo bo vodil nadškof Alojz Uran, posvečena pa bo abrahamom in blagoslovu novih orgel.

Po maši bo sledilo veliko praznovanje abrahamov, ki je namenjeno slavljencem in njihovim družinam, povabljeni pa bodo tudi botri za orgle. Zabava z znanimi slovenskimi glasbeniki se bo odvijala pozno v noč, nastopili bodo tudi domači ansambli in povabljeni pevski zbori. Slavljence bodo med drugim zabavali Nuša Derenda, Cole Moretti in Adi Smolar.

Po končanem praznovanju domačini slavljencem pripravljajo prav poseben sprejem, saj bodo polšniške družine v svoje domove za eno noč sprejele slavljence in njihove partnerje in na ta način gostom, ki prihajajo iz različnih krajev po Sloveniji, predstavili življenje v Srcu Slovenije.

Zjutraj bodo prijazni gostitelji abrahame tudi pogostili in jih pripeljali na Polšnik, od koder se bodo podali na zanimiv izlet po Srcu Slovenije, ki ga pripravlja Center za razvoj Litija. Abrahamovo družbo bodo sprejeli na geometričnem središču Slovenije, kosilo jim bodo pripravili na Domačiji Rus v Šentvidu pri Lukovici, ustavili se bodo tudi v Termah Snovik in Zdravilnem gaju Tunjice, izlet pa bodo zaključili z večerjo in druženjem na Turistični kmetiji Pr' Krač v Dolskem.

K projektu Abrahamov ključ Srca Slovenije so povabljeni posamezniki iz celotne Slovenije, ki so bili rojeni v letu 1959 in letos praznujejo okroglih 50 let. Cilj je zbrati petdeset slavljencev, ki bi veselje ob svojem osebnem prazniku delili z ostalimi predstavniki generacije. Če je med vami morda kakšen abraham, torej letnik 1959, je vabljen, da se pridruži velikemu praznovanju 25. junija na Polšniku, prostora je še za nekaj slavljencev. Več informacij lahko dobite pri organizatorju dogodka Jožetu Kosu na telefonski številki 041 615 020.

Ana Savšek, Center za razvoj Litija

Produkcija: Peternet