English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Študijski obisk v Sloveniji navdušil irske partnerje

18. maj 2022 - Razvojni center Srca Slovenije je med 11. in 12. majem 2022 organiziral mednarodni študijski obisk v okviru TRINNO projekta z namenom predstavitve slovenskih dobrih praks. Na obisku irskega partnerja in deležnikov smo predstavili Spodbude malih vrednosti preko vavčerjev za mala in srednje velika podjetja, podrobneje izmenjali izkušnje, prakse in znanja s področja vavčerjev za digitalizacijo ter predstavili podjetniški pospeševalnik Katapult, primer odlične dobre prakse spodbujanja podjetništva v Sloveniji.

Prvi dan študijskega obiska smo obiskali Slovenski podjetniški sklad - SPS, ki je skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo podrobno predstavil namen, cilje, shemo delovanja in izvajanja Spodbud malih vrednosti preko vavčerjev. Uvodni nagovor, številne izkušnje in delovanje SPS je predstavila direktorica, mag. Maja Tomanič Vidovič, vavčersko shemo je predstavila Viktorija Potnik (SPS), s strani MGRT sta na dogodku sodelovali Marlen Skarlovnik, vodja sektorja za podjetništvo in Miša Osterc. Irskega partnerja in njihove deležnike je navdušil strukturiran in odlično pripravljen sistem objavljanja, postopek prijave in podeljevanja sredstev v okviru Spodbud malih vrednosti preko vavčerjev. Izrazito izstopa tudi podatek, da slovenska vavčerska shema pokriva že 14 različnih vsebin.

Na poti v območje Srca Slovenije smo se ustavili še v Katapultu, podjetniškemu spodbujevalniku in inovativnem okolju enako mislečih, ki nudi podporo podjetjem v vseh fazah rasti. Prehojeno pot Katapulta, ki ga je ustanovilo podjetje Dewesoft, njihove številne projekte in konkretne vzvode podpore za notranje inkubirance in zunanje startupe ter začetnike podjetništva je predstavila ga. Olga Knez, vodja projektov. Predstavitev območja Srca Slovenije pa smo zaključili na Gradu Bogenšperk v Šmartnem pri Litiji.

Drugi dan študijskega obiska smo sklenili na Digitalnem inovacijskem stičišču Slovenije in izmenjali izkušnje, prakse in znanja s področja vavčerjev za digitalizacijo. Izmenjava dobrih praks, nekaterih izzivov in uspešnih zgodb se je nanašala na vavčerje za dvig digitalnih kompetenc, digitalnega marketinga, priprave digitalne strategije ter kibernetske varnosti.

Irski parter WestBIC in deležniki Local Enterprise Office Roscommon, Local Enterprise office Leitrim, Local Enterprise office Longford so med obiskom v Sloveniji večkrat izpostavili odlično strukturiran postopek pridobitve vavčerjev, vse od objave javnega poziva, priprave vloge ter pomoči, ki so jo lahko MSP deležni, poenostavljen sistem za hitro oddajo vloge, ter vse do izplačila spodbud za podjetnike. Spregledane niso bile niti številne vsebine, ki jih Slovenija nudi v okviru vavčerske sheme, ki kažejo na široko podporo za rast, razvoj, prenovo ali nadgradnjo delovanja mikro, malih ali srednje velikih podjetij v Sloveniji.


Irski parter WestBIC, njegovi deležniki, predstavnici Razvojnega centra Srca Slovenije, predstavnici MGRT in predstavnika SPS na skupinski fotografiji.


Med obiskom Katapulta.Med delovnim sestankom na DIH - Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije.


Produkcija: Peternet