English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Spodbujanje aktivne participacije mladih v Srcu Slovenije

20. april 2022 – V okviru Erasmus+ projekta DIGY, ki spodbuja digitalno participacijo mladih, smo se udeležili izobraževanja na Malti, kjer smo spoznavali kreativne in uspešne tehnike participacije mladih. Izobraževanje z delavnicami, ki je potekalo od 11. do 13. aprila, je povezalo organizacije iz Malte, Nemčije, Litve, Makedonije, Gruzije in Slovenije. Osrednja tema je bila posodobljena OPIN platforma, ki jo lahko brezplačno uporabljajo tudi vse mladinske organizacije v Sloveniji, Občine in ostale, ki vključujejo mlade.

Inovativne rešitve spreminjajo koncept demokratične participacije in mlade motivirajo k aktivnemu državljanstvu. Z uporabo digitalnega orodja OPIN, smo lahko bolj transparentni, vključujoči in sprejemamo mladim prijazne odločitve. S partnerji smo se na Malti srečali tudi zato, da pregledamo zadnje aktivnosti projekta in rezultate, ki so že vidni na prenovljeni OPIN platformi ter da čim uspešneje načrtujemo zaključni dogodek v Srcu Slovenije z navdihujočimi govorci, ki spodbujajo participacijo mladih.

Mnenja mladih resnično štejejo in tega se zaveda tudi Občina Litija, saj so ustanovili Komisijo za mladinska vprašanja ter pristopili k pripravi Strategije za mlade. Sodelovanje mladih med 15 in 29 letom je zelo pomembno, saj lahko povedo, kam naj se podpora na področju mladih usmeri. Zelo dobro namreč poznajo svoje potrebe in znajo iskati tudi rešitve. Mlade iz občine Litija zato vabijo k izpolnitvi vprašalnika, ki bo prikazal kako doživljajo svojo občino, kakšne možnosti in priložnosti imajo in s kakšnimi težavami se srečujejo. Vprašalnik je dostopen TUKAJ, odgovori pa se zbirajo do 15. maja 2022. Lepo vabljeni k sodelovanju, saj boste le tako slišani. V prihodnjih fazah priprave Strategije za mlade pa se načrtuje tudi uporaba prenovljene OPIN platforme.

Mladinske organizacije in vse ostale, ki potrebujete za izvedbo svojih projektov mnenje mladih, vabljene k brezplačni uporabi OPIN-a. Kontaktirajte Razvojni center Srca Slovenije po elektronski pošti na anita.molka@razvoj.si, mi pa vam uredimo dostop ter nudimo pomoč pri tehnični izvedbi eParticipativnega projekta.Udeleženci izobraževanja na Malti. 


Direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Mojca Štepic predstavlja uspešno izvedene aktivnosti na projektu DIGY.

Produkcija: Peternet