English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Župana podpisala zavezo k trajnostnemu razvoju turizma v destinaciji Litija – Šmartno pri Litiji

13. december 2016 - Župan Občine Litija Franci Rokavec in župan Občine Šmartno pri Litiji Rajko Meserko sta v ponedeljek, 12. decembra 2016, v Pustolovskem parku Geoss na Slivni podpisala zavezo k zelenemu turističnemu razvoju. S tem sta se občini kot skupna destinacija v okviru Zelene sheme slovenskega turizma »Slovenia Green« usmerili v trajnostno delovanje na področju razvoja in trženja turistične ponudbe.

Video posnetek dogodka si lahko ogledate na našem YouTube kanalu.

»Prepričan sem, da je naša prihodnost v trajnostnem turizmu in doživetjih v naravi in to nam naše območje ponuja. Z roko v roki in s skupnimi močmi, lahko dosežemo zastavljene cilje,« je v svojem govoru povedal litijski župan Franci Rokavec.

»Zasadili smo seme, mogoče je v tem trenutku videti iluzorno, a verjamem v zeleno in verjamem, da je možno s sodelovanjem v naše območje doprinesti nekaj več,« je poudaril Rajko Meserko, župan občine Šmartno pri Litiji.

Miloš Kimovec iz Pustolovskega parka Geoss, ki je ena izmed lokalnih zelenih turističnih točk, je izrazil zadovoljstvo, da »podpis k zavezi za zeleni turizem poteka prav v našem pustolovskem parku, saj tudi sami ves čas gradimo na trajnostni ponudbi. Pri nas lahko obiskovalci adrenalinsko pustolovščino dopolnijo s piknikom v parku in prenočijo na prostem pod zvezdami, v krošnjah dreves.« Destinacija Litija – Šmartno pri Litiji ponuja obiskovalcem spekter različnih doživetij pri več kot 40 turističnih ponudnikih. Med drugim so na voljo kulinarične dobrote na turističnih in izletniških kmetijah, doživetja dediščine oglarjenja na Dolah pri Litiji, rokodelske delavnice, prireditve, jahanje konjev in spoznavanje Valvasorjevega ustvarjenja na gradu Bogenšperk.

Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, ki je pobudnik prijave za skupno destinacijo je povedala, da »Razvojni center Srca Slovenije povezuje turistične ponudnike ter želi njihovo kakovostno ponudbo postaviti na zeleni turistični zemljevid. Sedaj si bomo še bolj prizadevali za promocijo zelenih doživetij, med katerimi so v ospredju okušanje lokalnih dobrot, pohodništvo in kolesarjenje«.

Pristop k zeleni politiki so s svojo prisotnostjo na dogodku v Pustolovskem parku Geoss podprli tudi domačini in lokalni turistični ponudniki.

Zelena politika slovenskega turizma.pdf

Razvojni center Srca Slovenije je za destinacijo Litija – Šmartno pri Litiji tekom leta zbiral podporo v lokalnem okolju, beležil izhodiščne kazalnike destinacije in pridobival dokaze o ustreznosti predpisanim globalnim standardom. Sledilo bo še več korakov, od priprave akcijskih načrtov ukrepov do implementacije zadanih ciljev. Prek celovitega postopka bo destinacija s strani Slovenske turistične organizacije v kratkem pridobila mednarodno primerljivo oceno in znak Slovenia Green Destination.


Župana Franci Rokavec in Rajko Meserko ob podpisu zelene zaveze.


Podpis zelene zaveze - Franci Rokavec in Rajko Meserko v Pustolovskem parku Geoss.Franci Rokavec, Aleksandra Gradišek, Lijana Lovše in Miloš Kimovec po podpisu Zelene politike.Aleksandra Gradišek in Rajko Meserko po podpisu Zelene politike.


Zbrani na dogodku v Pustolovskem parku Geoss.


Produkcija: Peternet