English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Proaktivna kavarna v Lukovici - s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja

22. november 2016 - V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici bo 24. novembra 2016 ob 17. uri potekala delavnica, oziroma t.i. proaktivna kavarna, z naslovom »Ideje za naš kraj - s skupnimi močmi do bolj kakovostnega življenja za vse«. Delavnica je namenjena vsem prebivalcem Lukovice in njene okolice. V vodenem procesu bodo lahko na ustvarjalen in sproščen način prispevali svoje ideje, ki jih imate za večjo kakovost življenja v svojem kraju: ideje, ki lahko pripomorejo k višji kakovosti življenja, ideje za večjo prepoznavnost v širši skupini, želje podpreti druge pri razvijanju pobud.

Program proaktivne kavarne:
17.00: Odprtje srečanja in predstavitev pobud
17.30: Trije cikli omizij za razvijanje pobud (z vmesnim odmorom)
19.30: Skupna žetev rezultatov
20.00: Zaključek

In kako proaktivna kavarna poteka? Metoda odpira prostor za kreativne in k akciji naravnane pogovore. Udeleženci so vabljeni, da s seboj prinesejo iniciative, projekte, ideje, vprašanja ali karkoli drugega, za kar čutijo, da jih nagovarja ter potrebujejo pomoč pri manifestaciji tega v svetu. Medtem ko se udeleženci v sproščenem vzdušju selijo od mize do mize, se pogovori med seboj povezujejo, razvijajo in nadgrajujejo, ideje med seboj »oprašujejo ali oplajajo«, udeleženci pa drug drugemu nudijo nove poglede in uvide o vprašanjih in temah, ki so pomembne v njihovem življenju, delu, organizaciji ali skupnosti.

Proaktivno kavarno bodo vodili izurjeni voditelji skupinskih procesov, zbranih v Društvu moderatorjev Slovenije, pripravili pa so jo v sodelovanju z Razvojnim centrom Srca Slovenije in Občino Lukovica. Vse pobude in ideje bodo tako spremljane in zabeležene tudi s strani lokalnih oblasti in lokalne razvojne institucije, kar pomeni, da bodo imele dejansko možnost, da se udejanjijo.

Število mest na delavnici je omejeno. Svojo udeležbo lahko sporočite na katka.bohinc@lukovica.si ali natalijavrhunc@yahoo.com.

Dobrodošli v družbi ustvarjalnih ljudi, ki jim ni vseeno!


Udeleženci se v sproščenem vzdušju selijo od mize do mize in drug drugemu nudijo nove poglede in uvide o vprašanjih in temah (foto: Društvo moderatorjev Slovenije)


Produkcija: Peternet