English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Rokodelci Srca Slovenije na otvoritvenem vikendu Maxi snežne krogle v Ljubljani

14. december 2015 - 16 rokodelcev z območja Srce Slovenije je od petka do nedelje, od 11. do 13. decembra, sodelovalo na otvoritvenem vikendu Maxi snežne krogle na Plečnikovem trgu v Ljubljani. Predstavili so se na prazničnih stojnicah z lesenimi izdelki, keramiko, polstenimi izdelki iz filca, unikatnimi izdelki iz tekstila, torbicami, copati, nakitom iz različnih materialov, unikatnimi voščilnicami in zeliščnimi izdelki.

Poskrbljeno je bilo za prijetno praznično vzdušje. V petek je na otvoritvenem večeru nastopala acapella skupina Bee Gessus, v soboto se je predstavila acapella skupina 4Given, v nedeljo pa je bila priložnost za fotografiranje z Božičkom v snežni krogli.

Predstavitev rokodelcev na otvoritvenem vikendu Maxi snežne krogle je koordiniral Razvojni center Srca Slovenije, ki preko Rokodelske mreže Srca Slovenije povezuje tradicionalna rokodelska znanja in spodbuja k večji kakovosti rokodelskih izdelkov in njihovi širši promociji, prenosu znanj na mlajše generacije in k učinkovitejšemu skupnemu trženju. »V Srcu Slovenije skozi take dogodke ljudem in ponudnikom v lokalnem okolju dajemo možnost, da razvijajo svoje dejavnosti. Turistična ponudba se bogati, dobra promocija pa prinese nove obiskovalce in s tem odpiramo lokalnim ljudem nove prodajne poti,« je povela Aleksandra Gradišek, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije.

Vrednote, ki jim sledimo v Srcu Slovenije, zasleduje tudi Maxi, ki poudarja kakovost in lokalno poreklo izdelkov. »Ker Mercator s predanostjo sodeluje z več kot 2000 slovenskimi dobavitelji, pridelovalci in rejci, je v Maxiju najprej doma slovensko. Maxi želi ponuditi najboljše, kar ponuja Slovenija, torej ne le visoko kakovostne izdelke, domače pridelke in odlične blagovne znamke, ampak tudi prijetna doživetja, domačno druženje in pristne občutke, ki jih še dolgo pomnimo. In nam ostanejo v srcu«, je o sodelovanju povedala direktorica blagovnice Maxi Katja Mihelič.


Nedeljski obiskovalci dogajanja ob snežni krogli (foto Peter Rojc)


Rokodelec Janez Gabrovec z obiskovalci sejma (foto Peter Rojc)


Petkov koncert skupine Bee Gessus in odprtje Maxi decembra (foto Peter Rojc)


Unikatni izdelki iz kamniške Reciklarnice (foto Peter Rojc)


Cvetne slike in voščilnice je na sejmu prodajala Joca Jamšek iz Litije (foto Peter Rojc)


Zeliščni izdelki in Sabina Grošelj iz Dola pri Ljubljani (foto Peter Rojc)


Večerno dogajanje pred Maxijem (foto Peter Rojc)


Produkcija: Peternet