English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije se povezuje z Jugovzhodno Evropo

16. september 2015 - Razvojni center Srca Slovenije je 14. in 15. septembra 2015 gostil sorodne organizacije iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije. Skupaj so si ogledali nekatere zanimive točke Srca Slovenije ter snovali projektne ideje za prihodnje sodelovanje v skupnih evropskih projektih.

Med gosti srečanja so bili predstavniki razvojnih institucij iz Hrvaške (LAG Središnja Istra), Srbije (Regionalna razvojna agencija Bačka, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije in Pomoravlja), Bosne in Hercegovine (Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj Hercegovine, Regionalna razvojna agencija Sarajevo) ter Makedonije (Center za razvoj Severovzhodne planske regije Kumanovo).

Sodelovanje Centra z omenjenimi institucijami ima v novi finančni perspektivi velike priložnosti. Glede na sorodne interese ter tematike, ki jih razvojne agencije razvijajo, so skupaj snovali projektne ideje za prijave na različne evropske programe, zlasti za Mediteran, Danube in Adrion.

Za predstavnike omenjenih organizacij so organizirali študijski obisk po Srcu Slovenije. Spoznali so Eko terme Snovik, Ekološko kmetijo Matevžuc, turistično točko ter hišo keramike v Kamniku. Vsi ponudniki so navdušili s svojo ponudbo in gostoljubjem.

Ob koncu srečanja so se partnerji z Balkana udeležili slovesnega dogodka ob 15. obletnici Razvojnega centra Srca Slovenije na gradu Bogenšperk, ki je bil odlična priložnost za mreženje in spoznavanje z deležniki Srca Slovenije.


Delovni del srečanja, ko so partnerji z Balkana snovali skupne projekte sodelovanja, je potekal v Dolskem.


Produkcija: Peternet