English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Razvojni center Srca Slovenije praznuje 15 let delovanja

16. september 2015 - Na gradu Bogenšperk je Razvojni center Srca Slovenije 15. septembra 2015 priredil slavnostni dogodek ob 15-letnici delovanja. Predstavili so se ponudniki lokalnih specialitet, za magično vzdušje na gradu pa je poskrbel Zbor svetega Nikolaja Litija, ki je odpel izredno čutno in skozi zgodbo prepletel zgodovino s sedanjostjo.

»V Srcu Slovenije smo v 15-ih letih povezali potenciale v ustvarjalnost, ki sega prek lokalnih meja, a vselej upošteva lokalne potrebe. Okrepili smo pristno gostoljubje za obiskovalce, a vselej z mislijo na kakovost življenja lokalnih prebivalcev. V tem prostoru razvijamo podjetniške priložnosti, ki sežejo v mednarodni prostor, a uspehe vračajo tudi domačemu okolju. Tu razvijamo medgeneracijsko sodelovanje, ki spoštuje različne potrebe, a prisega na stične točke med generacijami. Smo zvesti tradicijam, a jih nenehno usmerjamo v prihodnost,« je na slavnostni prireditvi ob 15-letnici delovanja povedala direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek. Poslanstvo Srca Slovenije je razvijati prostor, v katerem posamezniki radi živijo, ker lahko v njem ustvarjajo, se samouresničujejo in hkrati kakovostno bivajo. V 15. letih so vzpostavili sistem izobraževanj in usposabljanj z različnih tematskih področij, tudi samooskrbe, udeležilo pa se jih je že več kot 13 tisoč ljudi.

V vseh letih delovanja so dosegli mnoge uspehe in dosežke, na katere so ponosni tudi župani občin Srca Slovenije. »Razvojni center Srca Slovenije je v 15-ih letih postal ključni dejavnik pri povezovanju razvojnih inovativnih projektov v samem jedru Slovenije. Je odličen upravljavec LAS Srce Slovenije pri izvajanju LEADER programa Razvoj podeželja in dosega izjemne rezultate pri koriščenju EU sredstev,« pravi župan Občine Litija, Franci Rokavec.

Ob 15-letnici so se odločili, da bodo obogatili program na Vikendih odprtih vrat, ki je že potekal v Šmartnem pri Litiji in Lukovici. Prav kmalu pa se bo odvil tudi v Litiji, in sicer od 25. do 27. septembra ter v Kamniku od 23. do 25. oktobra. Razvojni center Srca Slovenije se bo v prihodnosti še naprej usmerjal v povezovanje lokalnih ponudnikov, generacij in turizma, ki pa ga ne ločujejo od podjetništva. Na točkah, označenih s simboli Srca Slovenije, bodo lahko v izbranih občinah posamezniki spoznali lokalno območje, njihovo domačo hrano, ob tem pa bodo deležni tudi posebne ugodnosti.

Preberite si, kaj so ob 15-letnici Razvojnega centra Srca Slovenije rekli ljudje, s katerimi sodelujemo.
 


Slovesnosti ob 15-letnici Razvojnega centra Srca Slovenije se je udeležilo več kot 200 ljudi (foto Matej Povše).


Nagovor Aleksandre Gradišek, direktorice Razvojnega centra Srca Slovenije (foto Matej Povše).


Produkcija: Peternet