English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V projektu WIDER posebna pozornost dosežkom iz Srca Slovenije

22. maj 2015 - V okviru zaključnega srečanja evropskega projekta WIDER je bil med drugim predstavljen poslovni model Silver House, ki ga je razvilo 5 slovenskih podjetij, nagrajenih z inovacijskimi vavčerji. Razvojni center Srca Slovenije je bil deležen posebne zahvale za vodenje komunikacijskih aktivnosti celotnega partnerstva WIDER.
Preberi več

Projekt WIDER, ki je v okviru programa Mediteran zadnja 3 leta povezoval 10 partnerjev iz različnih držav, se je 21. maja 2015 v Bruslju zaključil s konferenco, na kateri so sodelovala tudi slovenska podjetja, nagrajena z inovacijskimi vavčerji. Ti vavčerji, v skupni vrednosti 350.000 evrov, so omogočili izvedbo 39 pilotnih projektov, med katerimi je bil posebne pozornosti deležen projekt Silver House iz Srca Slovenije. Pri razvoju poslovnega modela Silver House je sodelovalo pet slovenskih podjetij, pri čemer je vsako izmed njih razvilo svoj del skupne zgodbe. Podjetja, ki so razvila konstrukcijo hiše, energetski koncept, notranjo ter zunanjo opremo, tehnološke rešitve in finančno-poslovni model so: Ahouse, Smart Com, PlutARH, Kisik d.o.o. in Delta Union. S svetovanji so sodelovala tudi podjetja Gorenje Design Studio, Esplanada ter Opius. Projekt Silver House je bil na konferenci predstavljen okoli 100 podjetnikom, strokovnjakov na področju aktivnega staranja ter predstavnikom lokalnih in regionalnih skupnosti iz vse Evrope.

Nagrajeni projekti so bili na ogled tudi na razstavi, ki je zdaj na ogled v še šestih drugih državah. Do sredine junija si jo lahko ogledate tudi v Tehnološkem parku Ljubljana, predstavitev nagrajenih projektov pa je na voljo tudi na spletni strani projekta WIDER: www.wider-project.eu/voucher-winners.html

Ob zaključku projekta WIDER se je vodilni partner projekta, Regionalna razvojna agencija SVIM iz italjanske regije Marche, zahvalil 10 partnerjem za uspešno sodelovanje in pri tem posebej izpostavil Razvojni center Srca Slovenije, ki je skrbel za učinkovito vodenje komunikacijskih aktivnosti za celotno partnerstvo. Razvojni center Srca Slovenije je skrbel za spletno stran projekta, izvedel promocijski video, pripravil infografiko z rezultati projekta in promoviral projekt WIDER na promocijskih dogodkih ter prek različnih komunikacijskih kanalov. WIDER je bil za Razvojni center Srca Slovenije že drugi evropski projekt, pri katerem je ekipa centra prevzela vodenje komunikacijskega področja.
 
Zaključna konferenca projekta WIDER v Bruslju


Slovenska delegacija na zaključni konferenci projekta WIDER v Bruslju: Ana Savšek in Anita Molka (Razvojni center SRca Slovenije), Igor Košir (Smart Com), Tadeja Božičnik (Esplanada), Ladeja Godina Košir (GIacomelli Media), Nace Škoda (Delta Union) in Aleš Plut (PlutArh)


Predstavitev projekta WIDER in poslovnega modela Silver House v Tehnološkem parku Ljubljana


Predstavnica Razvojnega centra Srca Slovenije na promocijskem dogodku projekta WIDER v Trstu, ki so se ga udeležili podjetniki in organizacije iz držav Srednje Evrope

Produkcija: Peternet