English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije se je predstavilo v Arboretumu Volčji potok

4. maj 2015 - Med 1. in 3. majem 2015 se je v okviru spomladanske razstave tulipanov v Arboretumu Volčji Potok s svojo turistično ponudbo predstavilo območje Srce Slovenije, ki sega od Kamniško Savinjskih Alp do dolenjskih gričev. V treh dneh se je na razstavnem prostoru zvrstilo preko 150 sodelujočih. S svojimi unikatnimi izdelki se je na stojnicah predstavilo 13 rokodelcev, dogajanje pa sta popestrila tudi nastopa Godbe Domžale in plesalcev TD Kanja Trzin.

S ponudbo izdelkov domače obrti so se predstavili člani Mreže rokodelcev Srca Slovenije: Karlo Podkrajšek (leseni unikatni izdelki), Aleksandra Goluh, Alessi d.o.o. (izdelki iz polstene volne), Jožica Bajc Pivec (zeliščarstvo), Aleš Veber (leseni izdelki), Barbara Dacar (unikatna keramika in nakit), Brigita Herjavec, Turistično društvo Dobeno (lončarstvo), Kovaštvo Grašič, Stara fužina d.o.o. (umetnostno kovaštvo), KUD Fran Maselj Podlimbarski (pletenje slamnatih kit), Sabina Grošelj, Vrt zdravilnih rastlin (zeliščarstvo), Dejan Vesel, Preproge Vesel (unikatne preproge), Joca Jamšek (delavnica izdelave voščilnic iz suhega cvetja), Brigita Herjavec (lončarstvo), Društvo rokodelcev Moravške doline (izdelovanje rož in nakita).

Na skupnem prostoru so se predstavila tudi turistična društva z območja ter posamezni turistični ponudniki: Zdravilni gaj Tunjice, Javni zavod Bogenšperk, Terme Snovik, Turistično društvo Mengeš, Turistično društvo Kanja Trzin in kamniška turistična društva. Obiskovalci so lahko okušali tudi lokalne kulinarične posebnosti, ki se promovirajo pod znamko Okusi Kamnika.


 


Produkcija: Peternet