English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Abrahamov ključ prevzela nova generacija 50-letnikov

50-letniki iz Srca Slovenije, območja v obliki srca, utripajočega okoli geometričnega središča Slovenije, že od leta 2009 vsako leto organizirajo ustvarjalne in dobrodelne akcije za dober namen. Abrahamov ključ Srca Slovenije se z že sedmo generacijo 50-letnikov nadaljuje tudi v letu 2015. Ob podpori vrstnikov in prijateljev bosta letošnji projekt abrahamov generacije 1965 izpeljali Tanja Šubelj in Meta Jarc iz Lukovice.

V začetku januarja je letošnja generacija 50-letnikov skrbništvo nad ključem velikih vrednot prevzela na Polšniku, v vasi, kjer se je ideja Abrahamovega ključa rodila in ki si je s svojimi izvirnimi vizijami že prislužila nagrado Evropskega združenja za razvoj podeželja in obnovo vasi.

Prvi skupen dogodek je potekal v petek, 9. januarja 2015, na Dvorcu Rus v Šentvidu pri Lukovici, ko so k projektu s podpisom pisma o nameri pristopili prvi sodelujoči petdesetletniki. Na dogodku so s svojo razstavo »Luč je v mojih rokah« sodelovali člani Društva gluhoslepih Slovenije DLAN. Člani društva so na svoj način odrecitirali Zdravljico in predstavili problematiko gluhoslepih Slovenije ter opozorili, da pravzaprav ne spadajo ne k slepim, ne gluhim in tako ostajajo brez ustrezne podpore in potrebnih sredstev. Razstava njihovih izdelkov bo na Dvorcu Rus na ogled še cel mesec.

Dogodka v Lukovici so se poleg članov društva in domačinov udeležili tudi župan Občine Lukovica Matej Kotnik, namestnik varuhinje človekovih pravic Tone Dolčič, predstavnica Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Danica Ošlaj, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek in idejni vodja projekta Abrahamov ključ Jože Kos.

Naslednji dogodek z naslovom »Mozart skozi prizmo pianista Zorana Škrinjarja« bo na Dvorcu Rus v Šentvidu pri Lukovici potekal v petek, 20. februarja 2015 z začetkom on 19. uri.


Letošnja generacija 50-letnikov skrbništvo nad ključem velikih vrednot prevzela na Polšniku


Na Dvorcu Rus v Šentvidu pri Lukovici so k projektu s podpisom pisma o nameri pristopili prvi sodelujoči petdesetletniki

Produkcija: Peternet