English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na konferenci o Integralni zeleni ekonomiji

17. november 2014 - Srce Slovenije se je predstavilo na konferenci o Integralni zeleni ekonomiji 14. novembra 2014 v Biotehniškem centru v Naklem. Na konferenci je sodelovala direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek, pa tudi župan Občine Šentrupert Rupert Gole in podjetnik Jože Kos iz Velike Preske. Skupaj so predstavili Srce Slovenije skozi vidik integralnega prepletanja podjetništva, turizma in samooskrbe.

Na konferenci so bili predstavljeni potenciali Slovenije za uveljavitev trajnostnega in na vrednotah zgrajenega modela razvoja tudi v evropskem merilu. Poleg Srca Slovenije so bili predstavljeni tudi drugi slovenski modeli: podjetje Domel iz Železnikov, Solčavsko, Biotehniški center Naklo, Vrtec Slovenska Bistrica in številni drugi.

Na konferenci sta bila prisotna tudi strokovnjaka s področje integralne ekonomije iz Švice Alexander Schieffer in Ronnie Lessem. Srce Slovenije sta prepoznala kot model socialnega, na gospodarstvu temelječega gospodarstva. Srce Slovenije bo predstavljeno tudi v njuni novi knjigi z naslovom »Integral Green Slovenia«, ki je trenutno v nastajanju.


Na konferenci o Integralni zeleni ekonomiji je sodelovala direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek
 
Predstavljeni so bili potenciali Slovenije za uveljavitev trajnostnega in na vrednotah zgrajenega modela razvoja

Produkcija: Peternet