English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na sejmu EXPO BICI v Padovi

24. september 2014 - Od 20. do 22. septembra 2014 je v Padovi v Italiji potekal sejem EXPO BICI, na katerem se je v okviru projekta Promocija turističnega območja Srce Slovenije predstavljala tudi destinacija Srce Slovenije. Skupno predstavitev na sejmu je organiziral slovenski predstavnik Sektor za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija v Italiji.

Poleg Srca Slovenije se je na sejmu predstavilo še 10 slovenskih turističnih destinacij: Terme Krka, Hotel Sava Rogaška, Thermana Laško, Terme Čatež, Giz kolesarjenje, Terme Olimia, Terme Topolšica, Sava hotels & resorts, Rimske terme in Grand Hotel Rogaška.

Na sejmu je bila predstavljena široka paleta izdelkov povezanih s kolesarjenjem, od koles, kolesarske opreme in dodatkov do prehranskih dopolnil. En paviljon je bil namenjen izključno turistični ponudbi, kjer se je predstavilo slovensko turistično gospodarstvo, ki je ljubiteljem preživljanja prostega časa na dveh kolesih in popotnikom željnim aktivnih počitnic v naravi predstavilo pestro turistično ponudbo Slovenije.

Na sejem smo predstavljali skupne turistične produkte območja s poudarkom na karavaningu in kolesarjenju. Na razstavnem prostoru smo obiskovalcem iz prve roke predstavili prenovljen portal za destinacijo Srce Slovenije, ki je na voljo tudi v italijanskem jeziku. Uporabili smo ga tudi za prikaz promocijskega filmčka o Srcu Slovenije.

Obiskovalci sejma so bili večinoma športni navdušenci in kolesarji. V soboto in nedeljo je bil sejem zelo množično obiskan, vendar bolj v kolesarskem kot v destinacijskem delu sejma. V primeru destinacije je šlo na sejmu predvsem za osveščanje turistov, dvigovanje prepoznavnosti, predvsem s ponudbo za kolesarje.

Predstavitev območja Srce Slovenije na sejmu EXPO BICI je potekala v okviru projekta Promocija turističnega območja Srca Slovenije, ki se sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji v projektu so občine Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš in Trzin.


Skupno predstavitev na sejmu je organiziral slovenski predstavnik Sektor za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija v Italiji

Na sejmu se je v okviru projekta Promocija turističnega območja Srce Slovenije predstavljala tudi destinacija Srce Slovenije

Produkcija: Peternet