English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na prireditvi Podeželje v mestu

8. september 2014 - V soboto, 6. septembra, zgodaj zjutraj so v stari Ljubljani na Pogačarjevem trgu na lične lesene stojnice svoje izdelke razstavili ponudniki domačih dobrot in izdelkov iz cele Slovenije. To je tradicionalen dogodek, ki ga organizatorji poimenujejo Podeželje v mestu. Pogačarjev trg je na ta dan zaživel že zelo zgodaj zjutraj in že pred osmo uro so stojnice zasijale v vsej svoji pestrosti.

Branko in Kristijan, zastopnika Jarine z. o. o., sta na dogodku predstavila ponudbo lokalnih proizvajalcev iz območja Srce Slovenije. Stojnico sta obložila z marmeladami, svežo zelenjavo, suhim sadjem, olivnim in bučnim oljem, domačim jabolčnim sokom, posušeno sivko in vse skupaj okrasila z ličnimi tablicami. Predstavila sta ponudbo okoliških kmetov s katero Jarina oskrbuje šole in vrtce, po novem pa vam hrano dostavljajo na dom tudi v zabojčkih.

Poleg predstavnikov Jarine so se na trgu predstavili tudi rokodelci Srca Slovenije. Vsak izmed njih je na stojnici prikazoval svojo ročno obrt, kar je bilo za obiskovalce se posebej privlačno. Ogledovali so si lahko od izdelovanja nakita, pletenja košar, rezbarjenja do izdelovanja krpank. Mreža rokodelcev Srca Slovenije je bila tokrat zastopana v veliki raznovrstnosti in ustvarjalnosti.

Na Pogačarjevem trgu je bilo kljub dežju veselo in zabavno, stojnice so se šibile pod domačimi dobrotami in ljudje so s širokim nasmehom zapuščali stojnice Srce Slovenije.

Stojnica Jarine z. o. o.


Sveži pridelki na stojnici Jarine


Rokodelca iz Mreže rokodelcev Srca Slovenije: Radovan Pajić (desno), Hinko Celestina (levo)


Barbara Dacar pri oblikovanju nakita

Predstavitev območja Srce Slovenije na prireditvi Podeželje v mestu je potekala v okviru projekta Promocija turističnega območja Srca Slovenije, ki se sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji v projektu so občine Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš in Trzin.

Produkcija: Peternet