English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


V Bruslju o modernih tehnologijah za promocijo turistične ponudbe

27. junij 2014 - V Bruslju je 25. junija 2014 potekala konferenca projekta DANTE na temo uporabe sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v turizmu. Kot primer dobre prakse s področja uporabe IKT v turizmu je bila predstavljena tudi mobilna aplikacija E-turist, ki je bila razvita v Srcu Slovenije.

Na konferenci so bili predstavljeni primeri promocije turizma z uporabo modernih informacijsko- komunikacijskih tehnologij. Med izpostavljenima evropskima regijama, ki veliko pozornosti posvečata tovrstni digitalni promociji je bila omenjena švicarska regija Valais in finska regija Kainuu.

Predstavniki Evropske komisije so na konferenci predstavili tudi usmeritve in možnosti za podporo IKT v povezavi s turizmom v naslednjem programskem obdobju 2014-2020. Evropska unija bo veliko sredstev v naslednjih letih namenila za raziskave ter za razvoj inovacij.

S sodelovanjem pri projektu DANTE in spoznavanjem dobrih praks iz tujine Razvojni center Srca Slovenije prenaša izkušnje in bogati znanja turističnih ponudnikov območja Srce Slovenije. V okviru projekta so italijanski partnerji izdelali novo spletno platformo za turistične destinacije, ki temelji na odprtokodnem sistemu za upravljanje vsebin Joomla.


Predstavljeni so bili primeri promocije turizma z uporabo modernih informacijsko- komunikacijskih tehnologij

Na konferenci je bila predstavljena tudi v Srcu Slovenije razvita mobilna aplikacija E - turist

Produkcija: Peternet